20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Νίκος Χουντής: «Η κυβέρνηση Τσίπρα, αντί να «παίζει τον μουτζούρη» με την αντιπολίτευση, να καταργήσει άμεσα τον νόμο που χάριζε τα χρέη σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ»

Ημερομηνία:

Με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, στην ώρα του Πρωθυπουργού, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής σχολίασε την αναφορά του κ. Τσίπρα για τη διαγραφή των δανείων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2013 (υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Χουντής προσπαθεί να ανακινήσει το σχετικό θέμα, σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).

Ο Νίκος Χουντής σημείωσε σχετικά:

«Ο νόμος που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2013 από τα κόμματα της τότε συμπολίτευσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και καταψηφίστηκε από την τότε αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που διέγραφε δάνεια ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ της Αγροτικής Τράπεζας προς τα δύο κόμματα, αποτελεί πράγματι πρόκληση και ύβρη, απέναντι σε χιλιάδες δανειολήπτες, οι οποίοι κινδυνεύουν σήμερα, λόγω της κρίσης, να χάσουν τα σπίτια τους, τις επιχειρήσεις τους, τις δουλειές τους.

Όμως, ο κ. Πρωθυπουργός, θα ήταν προτιμότερο, αντί να «παίζει τον μουτζούρη» και να θεωρεί ότι «κρατά στο χέρι» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να καταργήσει άμεσα το άρθρο 78 του νόμου 4146/13 που προβλέπει τη διαγραφή των χρεών των κομμάτων και να επαναφέρει την απαίτηση του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και όλου του ελληνικού λαού, να επιστραφούν αυτά τα δάνεια και να αποδοθούν οι ευθύνες και στα τραπεζικά στελέχη, τα οποία, με το ίδιο άρθρο του ίδιου νόμου, είχαν αμνηστευθεί.

Θυμίζουμε μόνο ότι, φέτος, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του περίφημου προγράμματος της Θεσσαλονίκης κατά της φτώχειας, αποφάσισε να διαθέσει για συμπολίτες μας που βρίσκονται σε κατάσταση ακραίας ένδειας, για θέματα σίτισης, στέγασης και ηλεκτρικού ρεύματος, 108 εκατομμύρια ευρώ, από τα 200 που είχε προϋπολογίσει, τα μισά δηλαδή από αυτά που οφείλουν (220 εκ. ευρώ), ως δανεικά κι αγύριστα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ας τολμήσει λοιπόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τα πάρει πίσω. Ανήκουν στον ελληνικό λαό».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...