16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Νίκος Χουντής: “Θα αξιοποιήσει η όποια κυβέρνηση προκύψει, τα πορίσματα της Βουλής για το δημόσιο χρέος αλλά και για τις πολεμικές επανορθώσεις της Γερμανίας; Γιατί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρει ούτε λέξη;”

Ημερομηνία:

Σήμερα, ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, υπενθύμισε την επιστολή που είχε στείλει, λίγο πριν παραιτηθεί, στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Σουλτς, με το αίτημα να παρακολουθεί, ως πέμπτος θεσμός επιτήρησης, την εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος στην Ελλάδα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι, τυχόν διορθωτικές κινήσεις στο μνημόνιο, θα βρουν “ευήκοα ώτα” και συμμαχίες, εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη παρέμβαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ας μην καλλιεργούμε ψεύτικες προσδοκίες στον ελληνικό λαό. Ο κ. Τσίπρας, προφανώς, προσπαθεί να ερμηνεύσει πολύ διασταλτικά το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με βάση τον Καν. 472/2013, στον οποίο όμως, ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περιγράφεται με απόλυτη σαφήνεια ως διακοσμητικός, χωρίς καμία ουσιαστική αρμοδιότητα.

Οι αποφάσεις, για το ποιος θα επιτηρεί την εφαρμογή του μνημονίου, έχουν ήδη ληφθεί και τις έχει αποδεχθεί ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Είναι η παλιά τρόικα (ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν), με την προσθήκη του εκπροσώπου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Προκαλεί όμως εντύπωση ότι, ενώ ο κ. Τσίπρας επικαλείται, καταχρηστικά κατά τη γνώμη μου, το ρόλο που μπορεί να παίξει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν εκμεταλλεύθηκε τη δυνατότητα που ο ίδιος ο Καν. 472/2013 δίνει με την παρ. 9 του άρθρου 7, διενέργειας λογιστικού ελέγχου του χρέους για τον εντοπισμό πιθανών παρατυπιών, αλλά και πλήρους ελέγχου των δημόσιων οικονομικών για τον προσδιορισμό του καθαρού χρέους, στο πλαίσιο των οποίων θα έπρεπε, αφ’ ενός να αξιοποιηθεί το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθεια Δημοσίου Χρέους της Ελληνικής Βουλής, αφ’ ετέρου να είχε ήδη αποσταλεί η έκθεση της Ελληνικής Βουλής και όλα τα σχετικά επίσημα στοιχεία με τις απαιτήσεις της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας για τις αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, προκειμένου να υπολογιστεί επακριβώς η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας. Για το θέμα αυτό όμως, δυστυχώς το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που πριν λίγες μέρες δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν αναφέρει ούτε λέξη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...