18.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ναζιστικός χαιρετισμός Luka Modric στον αγώνα Κροατία – Αργεντινή; | Βίντεο

Ημερομηνία:

Τα μέσα ενημέρωσης το προσπέρασαν μέσα στο θόρυβο που δημιούργησε η συντριπτική νίκη της Κροατίας επί της Αργεντινής, όμως δε θα ‘πρεπε.

Σε βίντεο καθώς και σε φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει φαίνεται ο σταρ και αρχηγός της Εθνικής Κροατίας Luka Modric να χαιρετά ναζιστικά το κοινό της Κροατίας μετά το γκολ που πέτυχε.

Δείτε:

Τμήμα του κοινού της Κροατίας χαιρέτησε ναζιστικά και στο γκολ που προήλθε από το λάθος του τερματοφύλακα της Αργεντινής Willy Caballero ενώ ο Dejan Lovren, μετά τη νίκη της Κροατίας στα αποδυτήρια, σε βίντεο που ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα τραγουδά ένα γνωστό φασιστικό τραγούδι μαζί με άλλους παίκτες της Κροατίας

Η Arnesa Buljusmic-Kustura, συγγραφέας της Βοσνιακής διασποράς, ανέφερε σε μήνυμά της στο twitter:

“Το τραγούδι αυτό είναι της Ουστάσα (Κροάτες φασίστες που συνεργάστηκαν με τους ναζί)”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κροατική ομάδα έχει κατηγορηθεί για συμπάθεια προς τον φασισμό. Ο πρώην προπονητής της ομάδας Josep Simonic φώναζε μαζί με οπαδούς το σύνθημα “Za dom – spremni!” που είναι το αντίστοιχο του ναζιστικό “Sieg Heil” στα Κροάτικα.

Το τραγούδι που τραγούδησε ο Lovren για τον θρίαμβο επί της Αργεντινής είναι το “Bojna Cavoglave” από τον Thompson, ένα εθνικιστικό τραγούδι για τους εθνικιστικούς πολέμους στα Βαλκάνια. Το τραγούδι ξεκινά με τον φασιστικό χαιρετισμό “Za dom – spremni!”

"google ad"

Να υπενθυμίσουμε ότι η εθνική ομάδα της Κροατίας έχει τιμωρηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν με παιχνίδια δίχως θεατές λόγω σύνδεσής της με το ναζισμό.

Μάλιστα, κινδύνευσε με αποκλεισμό από το Euro 2016 εξαιτίας της χάραξης μίας τεράστιας σβάστιγγας στον αγώνα για τους προκριματικούς ομίλους με την Ιταλία στο Σπλητ.

Όλο αυτό το ιστορικό αποτυπώνει την εντύπωση ότι όσα καταγράφηκαν στο βίντεο με τον Modric είναι πράγματι αυτό που φαίνεται. Δηλαδή, ένας ναζιστικός χαιρετισμός.

Διαβάστε σχετικά:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ