15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ναρκωτικά «βλέπει» το πόρισμα του ιατροδικαστή στον θάνατο του Εμπουκά – Αναπάντητα ερωτήματα

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του 35χρονου Εμπουκά στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, καθώς βγήκαν και οι τοξικολογικές εξετάσεις, που αναμένονταν από τα εργαστήρια, προκειμένου να συμπληρωθεί η δικογραφία από την Ασφάλεια Αθηνών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο θάνατος του Νιγηριανού αποδίδεται σε «πρόσφατες ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου και χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών».

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην έκθεση του ιατροδικαστή, κατή την τοξικολογική έρευνα στα εργαστήρια βρέθηκαν τόσο στο αίμα όσο και στα ούρα ναρκωτικές ουσίες διαφόρων τύπων, καθώς και αλκοόλ.

Ο φάκελος θα αποσταλεί στον εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφανθεί για την υπόθεση.

Για τις ναρκωτικές ουσίες που βρέθηκαν στο αίμα και στα ούρα του θανόντος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του ΑΠΕ, εξετάζεται το ενδεχόμενο να κατάπιε κάποια «σκονάκια» που είχε πάνω του, για να μη βρεθούν από τους αστυνομικούς κατά την ώρα της προσαγωγής του, καθώς το ίδιο είχε κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν, όταν, επίσης, τον είχαν προσαγάγει στο αστυνομικό τμήμα.

Αναπάντητα ερωτήματα

Σε κάθε περίπτωση παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα για τους χειρισμούς της ΕΛΑΣ στην υπόθεση του Εμπουκά. Σχεδόν έναν μήνα μετά δεν έχει δοθεί κάποια απάντηση για την μη ενημέρωση της συζύγου του νεκρού, η οποία, όταν ήρθε σε επικοινωνία με το ΑΤ Ομόνοιας αναζητώντας τον σύζυγό της, δεν ενημερώθηκε για τον θάνατό του και κλήθηκε να υποβάλει δήλωση εξαφάνισης.

Από την πρώτη στιγμή εξάλλου αντιρατσιστικές συλλογικότητες καθώς και η νιγηριανή κοινότητα στην Ελλάδα έκαναν λόγο για μεθόδευση για «fast track» αποστολή της σορού του νεκρού στη Νιγηρία, χωρίς να δίνεται δυνατότητα για δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση από ιατροδικαστή της οικογένειας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ