14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Να αναβαθμισθεί η Μονάδα Ενδιάμεσης Νοσηλείας Νεογνών σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο νοσοκομείο Χανίων

Ημερομηνία:

Επιστολή προς Βουλευτές, Περιφερειάρχη, Πολιτευτές, Νομαρχιακές Επιτροπές, κομματικά στελέχη και εκλεγμένους εκπροσώπους στη Περιφέρεια και στους Δήμους των νομών Χανίων και Ρεθύμνου Κρήτης με την οποία ζητούν να αναβαθμισθεί η Μονάδα Ενδιάμεσης Νοσηλείας Νεογνών σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο νοσοκομείο Χανίων απέστειλα πολίτες της Δυτικής Κρήτης.

Στην επιστολή την οποία κοινοποιούν και προς τους υπουργούς υγείας και οικονομικών οι πολίτες αναφέρουν:

Αγαπητές/οι κύριοι/ες

Όπως έγινε γνωστό αυτούς τους μήνες σχεδιάζεται ο νέος χάρτης Υγείας της Κρήτης.

Επειδή λόγο των θέσεών σας στην Δημόσια Διοίκηση, οι προτάσεις σας στα αρμόδια όργανα θα καθορίσουν την τελική διαμόρφωση του νέου χάρτη, εκτιμούμε ότι ως πολίτες των νομών που εκπροσωπείτε, έχουμε την δυνατότητα να σας υπενθυμίσουμε ότι:

α) Στο Ηράκλειο και σε απόσταση πέντε (5) χιλιομέτρων λειτουργούν δύο (2) Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

β) Από τα Χανιά έως το Ηράκλειο (απόσταση εκατόν πενήντα – 150- χιλιομέτρων) δεν λειτουργεί Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Λειτουργεί όμως κατά παράδοξη και παράλογη λογική Μονάδα Ενδιάμεσης Νοσηλείας Νεογνών, από την οποία τα νεογέννητα παιδιά που χρειάζονται άμεση εντατική νοσηλεία μεταφέρονται στο Ηράκλειο!

Για τους παραπάνω λόγους σας προτείνουμε να εισηγηθείτε να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις προκειμένου, στον νέο χάρτη Υγείας της Κρήτης να λειτουργήσουν:

1)     Στο Ηράκλειο:

α) Μία (1) Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

β) Μία (1) Μονάδα Ενδιάμεσης Νοσηλείας Νεογνών.

2) Στο νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων να αναβαθμισθεί η Μονάδα Ενδιάμεσης Νοσηλείας Νεογνών σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Η αναβάθμιση της μονάδος θα παρέχει άμεση ιατρική φροντίδα στα νεογέννητα παιδιά της Δυτικής Κρήτης και θα σταματήσει την μέχρι τώρα εγκληματική κακοποίησή τους.

Εκτιμώντας ότι η πρόταση μας δεν θίγει κατά κανένα τρόπο τα συμφέροντα των συμπατριωτών μας του Ηρακλείου και δίνει λύση η οποία θα είναι κοινά αποδεκτή, σύννομη, μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς παρακαλούμε να την εξετάσετε με την δέουσα προσοχή και να προχωρήσετε στην υλοποίησή της.

Στην περίπτωση που η πρόταση μας απορριφθεί είναι τουλάχιστον υποχρέωσή σας να μας γνωστοποιήσετε τους λόγους.

"google ad"

Πολίτες της Δυτικής Κρήτης

Για την αντιγραφή

Θεόδωρος Χατζηπαντελής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ