27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Να αποκαταστήσουμε το αίσθημα δικαίου στην Ελλάδα για να εκτονωθεί το φαινόμενο του δεξιού εξτρεμισμού

Ημερομηνία:

Παρέμβαση του Θόδωρου Σκυλακάκη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στα αίτια που οδήγησαν στην αύξηση του δεξιού εξτρεμισμού στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, πρόεδρος της Δράσης και ευρωβουλευτής της ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE), παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση που έγινε χθες στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης, αναφέρθηκε στις τεράστιες ευθύνες του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος στο εσωτερικό της χώρας, όπως τόνισε όμως “θα ήταν εθελοτύφλωση αν αγνοούσαμε και τις αδυναμίες σε επίπεδο Ευρώπης” αλλά και των ευρωπαϊκών θεσμών, που “συμβιβάστηκαν με μια πολιτική υπερφορολόγησης του ιδιωτικού τομέα και αναιμικών μεταρρυθμίσεων, η οποία οδήγησε σε 28% ανεργία και 64% ανεργία των  νέων”…”Δεν συνειδητοποίησαν επίσης την οργή των απλών πολιτών για το σύστημα εξουσίας που οδήγησε σ’ αυτή την καταστροφή, το οποίο διευκόλυναν να παραμείνει αναλλοίωτο σε λογική και νοοτροπία. Οι απλοί άνθρωποι πλήρωσαν ακριβά. Οι κυρίως υπεύθυνοι για την οικονομική κακοδιαχείριση και διαφθορά αντίθετα πλήρωσαν ελάχιστα ή καθόλου. Ένα μόνο παράδειγμα. Τα προνομιακά δάνεια για τα κόμματα της εξουσίας –που έχουν φτάσει τα 270 εκ. – συνεχίστηκαν ακόμα και το 2012, με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς που ουσία τα χρηματοδοτούν, να μένουν απαθείς και συμβιβασμένοι.”
Όπως ο ίδιος τόνισε, κλείνοντας την παρέμβασή του, “για να εκτονώσουμε το φαινόμενο του δεξιού εξτρεμισμού δεν αρκεί η ποινική πλευρά ή η πολιτική κινητοποίηση των δημοκρατικών δυνάμεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρέπει να αποκατασταθεί το αίσθημα του δικαίου και η οικονομική λογική.

 Πάνος Μιχαλόπουλος

Εκπρόσωπος τύπου ΔΡΑΣΗΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόροι, φόροι, φόροι παντού! Και κουράγιο παλληκάρια… Σύνταξη στα 72

Μας τους ανακοινώνουν τόσο απλά στα δελτία ειδήσεων. Τόσο...

ΔΕΥΑΧ: Διακοπή νερού στο κέντρο της πόλης των Χανίων

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ενημερώνει ότι την...

Κρήτη: Μοναξιά, άγχος και θλίψη βιώνουν οι Κρητικοί – Μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενδοχώρα

Οι αγχώδεις διαταραχές έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας πάρα...