13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Να μπει σε καραντίνα η Μεσαρά, ζητά ο Δήμαρχος Φαιστού

Ημερομηνία:

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κρήτη από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό πως το ζευγάρι των ηλικιωμένων από χωριό της Μεσαράς είναι θετικό στον κορωνοϊό.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι μετά τη διάγνωση και τη διαπίστωση πως είναι θετικοί στον κορωνοϊο, παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Κάτι που έγινε όμως ετεροχρονισμένα, μιας και οι δύο ηλικιωμένοι αν και είχαν πυρετό τις τελευταίες 15 μέρες, κυκλοφορούσαν κανονικά στο χωριό και έρχονταν σε επαφή με τους κατοίκους.

Πριν μεταβούν στο νοσοκομείο, όπως αναφέρει το cretapost, για να δώσουν δείγμα είχαν πάει στην εκκλησία και είχαν αρκετές επαφές με τους συγχωριανούς τους, οι οποίοι όπως είναι λογικό είναι θορυβημένοι από τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, μιλώντας στο cretapost, τονίζει ότι πλέον όλοι φοβούνται τη διασπορά του κορωνοϊού.

«Από την πρώτη στιγμή κινητοποιηθήκαμε, προχωρώντας σε απολυμάνσεις σε όλο τον οικισμό και στους κοινόχρηστους χώρους, ενώ ο ιερέας του χωριού απολύμανε την εκκλησία. Παράλληλα έχουμε έρθει σε επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία και αναμένουμε απαντήσεις. Όμως η επικοινωνία όπως γνωρίζουμε όλοι δεν είναι και η πιο εύκολη ως διαδικασία», σημειώνει ο κ. Νικολιδάκης που συνεχίζει λέγοντας ότι έχει ζητήσει να γίνουν διαγνωστικά τεστ σε όλους τους κατοίκους του χωριού και περιμένει τι μέλλει γενέσθαι.

Παράλληλα η ανησυχία είναι τέτοια που ο ίδιος ο κ. Νικολιδάκης αναφέρει πως ίσως θα έπρεπε να μπει το χωριό σε καραντίνα: «Δεν αρκεί μόνο η ιχνηλάτηση των επαφών τους, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ίσως θα έπρεπε να μπει σε καραντίνα όλο το χωριό. Είναι κρίμα, τόση προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει στη Μεσαρά να πηγαίνει στράφι και υπάρχει φόβος πως ο ιός μπορεί να «χτυπήσει» την πεδιάδα», καταλήγει ο Δήμαρχος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...