19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Να υπερασπιστούμε τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα – Κάτω τα χέρια από την δημόσια και ιδιωτική ιδιοκτησία

Ημερομηνία:

«Νομοθετείτε την άρση προστασίας για χρέη σε τράπεζες. Και την άρση προστασίας και της πρώτης κατοικίας για χιλιάδες δανειολήπτες. Όλες και όλοι που κατοικούν σε αυτόν τον τόπο μετατρέπονται πια σε υποψήφιους αστέγους»

Αλέξης Τσίπρας, Δεκέμβριος 2013

Κι όμως , με την τροποποίηση του Κώδικα δεοντολογίας του ν.4224/2013 (ΦΕΚ 2219,15-10-2015 ενεργοποιήθηκαν οι απαιτήσεις των Τραπεζών προς τους δανειολήπτες για συμμόρφωση προς τους κανόνες εξόφλησης των οφειλών τους, επί ποινή υφαρπαγής περιουσιακών στοιχείων μεταξύ των οποίων και της πρώτης κατοικίας.

Επιπλέον με το πέρασμα των μετοχών των συστημικών Τραπεζών με ευτελές τίμημα στα χέρια των ξένων «επενδυτών» ο κίνδυνος της υλοποίησης πλειστηριασμών των ατομικών ιδιοκτησιών του 1,5 εκατομμυρίου δανειοληπτών τα δάνεια των οποίων είναι καθυστερούμενα είναι πλέον προφανής και άμεσος.

Η ανυπαρξία νομοθετικής ρύθμισης στο να περάσουν τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια στα χέρια των ξένων οίκων (κοράκια της αγοράς) όπως υποστήριξε ο Χανιώτης Υπουργός Γ.Σταθάκης σε πρόσφατη συνέντευξη στα ΜΜΕ ) δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση καθώς το νομοθετικό έργο δεν ασκείται από την βουλή και τους άφωνους βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά από τους «θεσμούς» που επιβάλλουν τις απόψεις τους και την υλική εφαρμογή τους και συνεπώς μπορεί ανά πάσα στιγμή «να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία».

Εξ άλλου η νομοθέτηση του νέου νόμου για τα κόκκινα δάνεια άνοιξε ήδη τον δρόμο για την λεηλασία και της ατομικής ιδιοκτησίας των λαϊκών στρωμάτων παράλληλα με την υφαρπαγή της δημόσιας κοινόκτητης και κοινόχρηστης περιουσίας .

Το μόνο που μένει στα λαϊκά στρώματα, στους απελπισμένους δανειολήπτες είναι να γίνουν τα ίδια κάθε λέξη από το σύνταγμα μας, προασπιστές των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους αντιστεκόμενοι σε όσους τα καταπατούν με τα έργα και τις ημέρες τους.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ. Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ.

Νίκος Τζάρας-δικηγόρος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...