14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΝΔ: Fake news του Μαξίμου τα περί 7ήμερης εργασίας

Ημερομηνία:

Παρέμβαση στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» έκανε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Ζούλας, με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του προέδρου του κόμματος και του Πρωθυπουργού, μετά την αποστροφή του λόγου του Κ. Μητσοτάκη περί επταημέρου.

Όπως είπε ο Κ. Ζούλας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν ανέφερε ποτέ τις λέξεις 7ήμερη εργασία» και ό,τι ακολούθησε ήταν «σκόπιμη διαστρέβλωση της δήλωσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, επρόκειτο για αναφορά σε συγκεκριμένη επιχείρηση, στην οποία συμφωνήθηκε μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων να λειτουργεί σε συνεχή βάση (7ήμερο), αλλά οι εργαζόμενοι να δουλεύουν πενθήμερο και συγκεκριμένα 37 αντί για 40 ώρες την εβδομάδα, κάτι που όπως τόνισε «έγινε με την υπογραφή της κ. Αχτσιόγλου».

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, χαρακτήρισε στη συνέχεια «εξαιρετικό» τον πρωθυπουργό στην προπαγάνδα, κατηγορώντας τα Μέσα που αναπαράγουν τη δήλωσή του ότι κάνουν «αναπαραγωγή των fake news του Μαξίμου».

Να υπενθυμίσουμε ότι στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε, ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στις εργασιακές σχέσεις, σημείωσε πως «στον νέο κόσμο τον οποίον έρχεται οι άνθρωποι θα δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο». «Όταν μια επιχείρηση -αναφέρω συγκεκριμένα παραδείγματα- συμφωνεί με τους εργαζόμενους, με επιχειρησιακή σύμβαση, να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με πολύ καλύτερες απολαβές από ό,τι θα είχαν οι εργαζόμενοι πριν και με αυξημένα δικαιώματα, και συμφωνούν τα δύο μέρη, δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει και πρέπει εργαζόμενοι και επιχειρήσεις να προσαρμοστούν -και το κράτος βέβαια- σε αυτή τη νέα πραγματικότητα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ