18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Τραγωδία στη Λάρισα: «Δεν θέλουμε πετρέλαιο, δεν έχουμε χρήματα!»

Ημερομηνία:

Μία τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες με δύο φοιτητές να έχουν χάσει τη ζωή τους από αναθυμιάσεις μαγκαλιού και άλλους τρεις να νοσηλεύονται. Νεκροί είναι οι Σ.Π. και Ν.Π. 21 και 22 χρονών από την Εύβοια και τα Χανιά αντίστοιχα, ενώ oι τρεις νεαροί από την Αθήνα, τα Γιάννενα και τα Χανιά, που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, φαίνεται να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

Ωστόσο όπως αναφέρουν οι θεράποντες γιατροί, οι κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις που θα γίνουν θα καταδείξουν αν έχουν υπάρξει εγκεφαλικές βλάβες λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης των ιστών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας εξ αυτών που αρχικά η κατάσταση του θεωρήθηκε καλύτερη και νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τελικά μεταφέρθηκε επίσης στην ΜΕΘ, με μάσκα οξυγόνου ενώ οι άλλοι δύο είναι διασωληνωμένοι.

Σήμερα εξάλλου αναμένεται να γίνει και η νεκροτομή των δυο άτυχων νέων από τα Χανιά και την Χαλκίδα 21 και 22 ετών αντίστοιχα ενώ θα επακολουθήσουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις για την διαπίστωση των ακριβών αιτιών του θανάτου τους.

[youtube id=”Qd8M5jl1S0c” width=”620″ height=”360″]

Οι νεαροί που βρέθηκαν στο σπίτι της οδού Παπαζαχαρίου στη Φιλιππούπολη της Λάρισας αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες και έφτιαξαν ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι από κομμένο θερμοσίφωνα για να ψήνουν και να ζεσταίνονται. Ο θάνατος προήλθε από τις αναθυμιάσεις το απομεσήμερο όταν τους πήρε ο ύπνος στο κλειστό δωμάτιο! Τους βρήκε μία φίλη τους στις 6 το απόγευμα, που πήγε να τους επισκεφτεί, χτυπούσε το κουδούνι, αλλά δεν της άνοιγε κανείς.

Τότε φώναξε τη σπιτονοικοκυρά, πήρε το κλειδί, άνοιξε και αντίκρισε το τραγικό θέαμα.     Οι νέοι ήταν σπουδαστές του ΤΕΙ και οι δύο από αυτούς (ο ένας από την Χαλκίδα) νοίκιαζαν το συγκεκριμένο σπίτι, ενώ οι υπόλοιποι τρεις είχαν πάει για επίσκεψη.

[youtube id=”ceySHyNyArI” width=”620″ height=”360″]

Είναι συγκλονιστική η μαρτυρία της σπιτονοικοκυράς τους, η οποία μιλώντας στον ANT1 είχε ρωτήσει τους νεαρούς για το πετρέλαιο, αλλά εκείνοι της είχαν πει ότι δεν θέλουν. «Φέτος, τι θα γίνει παιδιά, θα πάρουμε πετρέλαιο, τα ρώτησα. Κανόνισε για σένα, εμείς δεν παίρνουμε, αν έχει πολύ κρύο θα δούμε, μου απάντησαν».

Οι σκηνές που εκτυλίχτηκαν αργά χθες τη νύχτα στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας όταν άρχισαν να καταφθάνουν γονείς και συγγενείς των πέντε παιδιών ήταν πραγματικά τραγικές. Στο ΤΕΙ κηρύχθηκε για σήμερα ημέρα πένθους, ενώ οι σοροί των δύο παιδιών αναμένεται να μεταφερθούν εντός της ημέρας στις πατρίδες τους.

Τα αίτια για την τραγωδία ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.

Αντιδράσεις

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των δύο φοιτητών και τη δύσκολη κατάσταση των άλλων τριών εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα τονίζει ότι «αυτό το τραγικό συμβάν είναι το αποτέλεσμα των βίαιων ανατροπών που έφερε η μνημονιακή εποχή στις ζωές των περισσότερων Ελλήνων».
Στη σχετική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: «Όταν πριν λίγους μήνες προειδοποιούσαμε για τις επιπτώσεις που θα έχει το ακριβό πετρέλαιο και ρεύμα, είχαμε λοιδορηθεί από την κυβέρνηση» και «σήμερα, συντετριμμένοι από τον άδικο χαμό των δύο σπουδαστών ας αναλογιστούμε όλοι τι πρέπει να γίνει για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι το περιστατικό αναδεικνύει με δραματικό τρόπο τον εγκληματικό χαρακτήρα της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ που έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας και εξαναγκάζει τις λαϊκές οικογένειας να καταφεύγουν σε επικίνδυνες μορφές θέρμανσης προηγούμενων δεκαετιών.

«Η κυβέρνηση έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για τις συνέπειες της πολιτικής της και πρέπει τώρα να δώσει λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης καταργώντας τον ΕΦΚ και τον ΦΠΑ στα καύσιμα και εξασφαλίζοντας δωρεάν και ασφαλή στέγαση και συνθήκες σπουδών για όλους τους φοιτητές» καταλήγει.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...