21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

ΝΟΔΕ Χανίων για Υπερταμείο: Γνωρίζουν πολύ καλά, ότι όλα τα ακίνητα που βρίσκονται σε αρχαιολογικούς χώρους δεν «εξαιρούνται» – Εδώ και είκοσι μέρες, συνεχίζουν να σφυρίζουν κλέφτικα

Ημερομηνία:

Με κείμενο που έδωσε στα μέσα ενημέρωσης η ΝΟΔΕ Χανίων τονίζει ότι σύμφωνα και με νέα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητα, “όλα τα ακίνητα που βρίσκονται σε αρχαιολογικούς χώρους δεν «εξαιρούνται» στην πραγματικότητα, αφού τελούν υπό τον έλεγχο της τρόικα και για την επιστροφή τους στο Ελληνικό Δημόσιο απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των δανειστών.”

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Έχουν περάσει είκοσι μέρες απ’ όταν αποκαλύφθηκε η μεταβίβαση 196 ακινήτων του δημοσίου στο νομό Χανίων προς το Υπερταμείο της τρόικα και όλο και περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν την κοροϊδία και τον φαρισαϊσμό της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Βέβαια, δεν αρκέστηκαν μόνο στα 196 κτίρια των Χανίων, αφού στο σχετικό ΦΕΚ η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει παραδώσει συνολικά περισσότερα από 10.000 ακίνητα στο Υπερταμείο.

Αυτή τη στιγμή είναι δεδομένο, χωρίς καμία αμφιβολία, ότι ΟΛΑ τα ακίνητα που ανήκουν στο δημόσιο, δηλαδή όλη η δημόσια περιουσία, έχουν μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο που διαχειρίζεται η τρόικα. Όσο κι αν θέλει να υποβαθμίσει το γεγονός αυτό ο υπουργός κ. Σταθάκης του οποίου το ΦΕΚ φέρνει την υπογραφή, δεν τα καταφέρνει, καθώς εκτός όλων των άλλων, ένα ακόμα δημοσίευμα σε ενημερωτικό portal των Χανίων, παρουσιάζει την υπουργική απόφαση από τον Ιούνιο του 2017 για την δημιουργία πολυμελής ομάδας με σκοπό «τον εντοπισμό στο Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας (ΜΑΠ) της Γ.Γ.Δ.Π. ακινήτων που πληρούν κριτήρια τα οποία τα καθιστούν κατάλληλα για αξιοποίηση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 196, παρ. 6 του ν. 4389/2016 (Α’ 94), όπως ισχύει».

Η ομάδα αυτή αποτελούταν από 39 υπηρεσιακά στελέχη, συνεργάτες υπουργών και εμπειρογνώμονες από όλα τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να προετοιμάσουν την παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας. Δηλαδή οι υπουργοί, όχι μόνο γνώριζαν πολύ καλά το ΦΕΚ της παραχώρησης από πολύ νωρίς, αλλά οι ίδιοι οι συνεργάτες τους που συμμετείχαν στην ομάδα εργασίας, το συνέταξαν.

Δηλαδή γνωρίζουν πολύ καλά, ότι όλα τα ακίνητα που βρίσκονται σε αρχαιολογικούς χώρους δεν «εξαιρούνται» στην πραγματικότητα, αφού τελούν υπό τον έλεγχο της τρόικα και για την επιστροφή τους στο Ελληνικό Δημόσιο απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των δανειστών.

Έτσι καταρρίπτεται η όποια αστεία επιχειρηματολογία χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Σταθάκη, τους ντόπιους βουλευτές και στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να δικαιολογηθούν.

Το ζητούμενο είναι πλέον, πως μπορούν να αξιοποιηθούν για τις τοπικές κοινωνίες τα μνημεία και τα δημόσια κτίρια, όταν ανήκουν στην δικαιοδοσία του Υπερταμείου και της τρόικα;

Μα αφού «βγήκαμε από τα μνημόνια», γιατί χρειαζόταν η μεταβίβαση ολόκληρης της ακίνητης δημόσιας περιουσίας στο ταμείο της τρόικα για εκμετάλλευση;

Το ότι συνεχίζουν οι υπουργοί, βουλευτές και λοιποί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να σφυρίζουν κλέφτικα, είναι η απόδειξη ότι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους…

Καμία ανοχή στη κοροϊδία.

Αξίζουμε καλύτερα, μπορούμε καλύτερα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τιμές στα Χανιά η Ολυμπιακή Φλόγα | Φωτορεπορτάζ

Οι Χανιώτες συγκεντρώθηκαν στη συμβολή της Σκαλίδη με τη...

Απογευματινά χειρουργεία: 30 Ιατρικοί Σύλλογοι μεταξύ αυτών και οι 4 της Κρήτης στο ΣτΕ για την ακύρωσή τους

Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για...

Ο Κασσελάκης έθεσε τον Παπανώτα εκτός ευρωψηφοδελτίου

O Στέφανος Κασσελάκης εξαίρεσε την Πέμπτη τον Δημήτρη Παπανώτα...