16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Νοσοκομειακοί γιατροί προς υπουργείο Υγείας: Γιατί ακυρώνονται οι εμβολιασμοί υγειονομικών;

Ημερομηνία:

Έπειτα από το χθεσινό (1/1) μπαράζ νέων καταγγελιών αναφορικά με τις ακυρώσεις εμβολιασμών σε υγειονομικούς, τόσο η παράταξη υγεινομικών «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή» , στην οποία μετέχει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου, όσο και η ΠΟΕΔΗΝ, τοποθετήθηκαν με δηλώσεις τους επί του ζητήματος, θέτοντας ερωτήματα προς το υπουργείο Υγείας.

«Ποιος είναι ο λόγος για αυτές τις αιφνιδιαστικές ακυρώσεις ; Πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ; Πότε ακριβώς και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα γίνει ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ευρύτερου ιδιωτικού τομέα (αυτοαπασχολούμενοι γιατροί, αυτοαπασχολούμενοι οδοντίατροι, εργαζόμενοι ιδιωτικών κλινικών – διαγνωστικών κέντρων – εργαστηρίων, φυσικοθεραπευτές, εργαζόμενοι σε δομές όπως π.χ. φροντίδας ηλικιωμένων κλπ) ; », αναφέρει χαρακτηριστικά το «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή», με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, να δηλώνει, στο ίδιο μήκος κύματος:

«Η Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα είναι επιβαρυμένες περιοχές από το κορονοϊό και ως εκ τούτου και μία εβδομάδα νωρίτερα να πετύχουν οι εργαζόμενοι την ανοσία, είναι κέρδος για το σύστημα και μπορεί να είναι σωτήριο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους. Οι εμβολιασμοί ενημερωνόμαστε σήμερα από σωματεία αναβάλλονται σε πολλά νοσοκομεία όλης της χώρας. Γιατί; Μετράμε πολλές απώλειες συναδέλφων από κορονοϊό. Μόλις προχθές πέθανε ο 18ος συνάδελφος ένα παλικάρι 36 ετών αθλητικός, χωρίς υποκείμενα νοσήματα και χωρίς καταχρήσεις. Συνάδελφος της 4ης ΥΠΕ»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή»:

« Χθες 31/12/20, όπως καταγγέλλουν συνάδελφοι υγειονομικοί από όλη την χώρα, έγινε αιφνιδιαστικά «άνωθεν ενημέρωση» πως ακυρώνονται επ’ αόριστον οι εμβολιασμοί COVID του υγειονομικού προσωπικού που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα 4/1 όσον αφορά τα νοσοκομεία Βόλου, Χαλκίδας, Λαμίας, Τρίπολης, Μεσολογγίου, Πύργου, Κυπαρισσίας, Καραμανδάνειο, ΕΙΕΑ, Σερρών, Ξάνθης, Γρεβενών κ.ά. Χαρακτηριστικό δε είναι πως αφορά μέχρι στιγμής 5 διαφορετικές ΥΠΕ (1η, 3η, 4η, 5η, 6η) από τις 7 συνολικά.

Αυτό έρχεται δυο μόλις μέρες μετά το σκάνδαλο με τους «κατά προτεραιότητα» εμβολιασμούς «κυβερνητικών παραγόντων» και εγείρει νέα σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την σοβαρότητα και την αξιοπιστία του κυβερνητικού σχεδιασμού για τον εμβολιασμό.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρέπει άμεσα να απαντήσει :

• Ποιος είναι ο λόγος για αυτές τις αιφνιδιαστικές ακυρώσεις ;

• Πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ ;

• (Με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα περιλαμβάνει όλο το προσωπικό της δημόσιας περίθαλψης, νοσοκομείων – ΚΥ – ΕΚΑΒ)

• Πότε ακριβώς και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα γίνει ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ευρύτερου ιδιωτικού τομέα (αυτοαπασχολούμενοι γιατροί, αυτοαπασχολούμενοι οδοντίατροι, εργαζόμενοι ιδιωτικών κλινικών – διαγνωστικών κέντρων – εργαστηρίων, φυσικοθεραπευτές, εργαζόμενοι σε δομές όπως π.χ. φροντίδας ηλικιωμένων κλπ) ;

Χρόνια Πολλά σε Όλες και σε Όλους με Υγεία

Καλή Αγωνιστική και Ανατρεπτική Χρονιά

Στο Πλευρό των Ασθενών μας και στον Αγώνα για την Υγεία του Λαού,

"google ad"

Θα Νικήσουμε !»

Ολόκληρες οι δηλώσεις της ΠΟΕΔΗΝ:

«Αργά χθες (31/12) το μεσημέρι ειδοποιήθηκαν οι συνάδελφοι ότι αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί για τη Δευτέρα και για όλη την εβδομάδα. Αφού ήταν έτοιμα τα εμβολιαστικά κέντρα και είχαν κλεισθεί τα ραντεβού των συναδέλφων για να εμβολιαστούν. Μάλιστα τα νοσοκομεία ειδοποιήθηκαν και ετοιμάστηκαν να παραλάβουν τα εμβόλια τη Κυριακή. Προφανώς λοιπόν υπήρξε ζήτημα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων. Προκλήθηκε αναστάτωση στους εργαζόμενους των εν λόγω νοσοκομείων».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...