22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ: «Στη Βουλή η κάλυψη των αναγκών των Θαλασσαιμικών με αίμα»

Ημερομηνία:

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.Θ.Α.) που αφορά τη μείωση των εισαγόμενων από την Ελβετία μονάδων αίματος.Η Ε.Ο.Θ.Α. εκφράζει την έντονη ανησυχία των 3.000 θαλασσαιμικών και των οικογενειών τους σχετικά με την είδηση της σταδιακής μείωσης των 28.000 μονάδων αίματος που εισάγει η χώρα μας κάθε χρόνο από την Ελβετία για να καλύψει τις ανάγκες της σε αίμα.

Η σταδιακή μείωση της παραπάνω ποσότητας θα αρχίσει το 2015 με στόχο το 2020 να είναι το μισό κάτι το οποίο δεν μπορεί να καταστεί εφικτό μέχρι το 2015.

Αυτή τη στιγμή η χώρα μας καλύπτει μόνο το 45% των αναγκών της από εθελοντές αιμοδότες. Ένα 3% περίπου καλύπτεται από το στρατό και το υπόλοιπο από το φιλικό και συγγενικό περιβάλλον.

Ζητάνε την  εκ νέου εκπόνηση ενός σχεδίου για την αύξηση της εθελοντικής αιμοδοσίας, για την ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοτικής συνείδησης και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. Επίσης ζητάνε τη σωστή λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) οπού από την ημέρα λειτουργίας του μέχρι σήμερα δεν έχει εκπονηθεί μελέτη για την εθελοντική αιμοδοσία.

O Βουλευτής  Ηρακλείου  Νότης  Μαριάς ζητάει ενημέρωση από τον  Υπουργό και τις άμεσες ενέργειές του ώστε να μπορέσει η χώρα να αυξήσει την εθελοντική αιμοδοσία και να αποκτήσει επάρκεια σε εθελοντικό αίμα ώστε να καταφέρει να αποκτήσει αυτάρκεια.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε χθες, Τετάρτη, από τη ζωή σε ηλικία 73...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...