14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ: Στη Βουλή η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων της Κρήτης

Ημερομηνία:

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά  σχετικό δημοσίευμα που αφορά την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων της Κρήτης.Παρόλο που η φετινή σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της το θέμα  της αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων της Κρήτης αλλά και πανελλαδικά δεν έχει λυθεί παρόλο που  είναι ένα αίτημα που δεν κοστίζει οικονομικά στο Υπουργείο Παιδείας.

Είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό αφού απασχολεί εκατοντάδες εκπαιδευτικούς καθώς η Κρήτη αποτελεί σταυροδρόμι εκπαιδευτικών. Πολλοί έρχονται, ελάχιστοι όμως μένουν, καθώς η μοριοδότηση των σχολικών μονάδων του νησιού είναι από τις χειρότερες πανελλαδικά.

Η μοριοδότηση των Σχολείων Α/θμιας Εκπαίδευσης αντιβαίνει ουσιαστικές αρχές της σχετικής νομοθεσίας (παρ. 8α του άρθρου 16 του ΠΔ 50/1996, όπως αυτό τροποποιήθηκε από την παρ. Ζ α του άρθ. 14 του ΠΔ 100/1997 και την παρ. 2 του άρθρου 1 του ΠΔ 39/1998). Μάλιστα μετά την κατάργηση των Γραφείων Εκπαίδευσης θα έπρεπε να είχε αλλάξει τάχιστα.

Το θέμα της αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων της Κρήτης απασχολεί τους εκπαιδευτικούς από το 2007.  Το 2011 είχαν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων. Το Υπουργείο έχει στα χέρια του καταγεγραμμένες τις προτάσεις των ΠΥΣΠΕ και των ΑΠΥΣΠΕ όλης της χώρας. Το θέμα όμως από τότε παραμένει στάσιμο.  Η χρονιά που διανύουμε είναι η χειρότερη στην ιστορία του κλάδου από πλευράς διορισμών, καθώς έμειναν κλειστά πάρα πολλά Ολοήμερα Τμήματα και Τμήματα Ένταξης στο νησί, ενώ λειτούργησαν αρκετά πληθωρικά τμήματα.

Στην αναφορά ο Βουλευτής  Νότης  Μαριάς ζητάει απάντηση,  ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ