16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ντιέγκο Μαραντόνα: «Το χέρι του Θεού» και άλλα 9 τραγούδια για τον θεό της μπάλας | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ο «Ντιεγκίτο» ήταν αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες, όπως αποδεικνύεται από τα τραγούδια που γράφτηκαν γι’ αυτόν στην Αργεντινή κι έξω από αυτήν.

Τα ποδοσφαιρικά κατορθώματα και ο βίος του Ντιέγκο Μαραντόνα έγιναν η «μούσα» για πολλούς καλλιτέχνες στην Αργεντινή και όχι μόνο, ανάμεσα τους τον Μανού Τσάο και τον Τσάρλι Γκαρσία.

Ας θυμηθούμε 10 τραγούδια που εμπνεύστηκαν από τον θρυλικό Ντιεγκίτο.

«Το χέρι του Θεού» (=La Mano de Dios, στα ισπανικά)

Σίγουρα ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα είναι το «La Mano de Dios» του Αργεντινού Ροντρίγκο. Λίγο πριν από τον θάνατο του τραγουδιστή το 2000, το τραγούδι όταν κυκλοφόρησε έγινε γρήγορα ύμνος με τους στίχους να μιλάνε για τη ζωή του Μαραντόνα σε έναν χαρούμενο ρυθμό που τραγουδιέται από τους φαν του εδώ και χρόνια.

 

«Maradona blues»

Ένας άλλος Αργεντινός καλλιτέχνης που έγραψε τραγούδι προς τιμήν του ήταν ο Τσάρλι Γκαρσία. Ο μουσικός είναι μεγάλος fan του και στο βίντεο γιορτάζει τα γενέθλια του φορώντας τη φανέλα με το 10 τραγουδώντας το «Maradona blues».

 

«Μαραντό»

Το διάσημο ροκ γκρουπ «Los Piojos» του έχουν επίσης γράψει τραγούδι. «Αστραφτερή μπάλα από τον ουρανό/όλος ο κόσμος το βλέπει/μια μπάλα στα πόδια του/όλη η χώρα μαζί του τρέχει.»

 

«Maradona»

Επίσης Αργεντινός είναι ο Αντρές Καλαμάρο που έχει γράψει κι ερμηνεύσει το συγκεκριμένο άσμα. «Ντιέγκο Μαραντόνα σε περιμένουμε να γυρίσεις/Πάντα θα σε αγαπάμε/Για τις χαρές που δίνεις στον κόσμο/Και για την τέχνη σου» λένε οι στίχοι.

"google ad"

 

Ο ίδιος ο Μαραντόνα ήταν μεγάλος fan του, ενώ του άρεσε και ο Φίτο Πάες. Οι δυο τους του είχαν τραγουδήσει στο αεροδρόμιο «Ezeiza» του Μπουένος Άιρες προτού πετάξει με την Αργεντινή το 1994 για το Μουντιάλ των ΗΠΑ. «Είναι μαέστροι», ακούγεται να λέει ο Ντιέγκο.

«Santa Maradona»

Ο διάσημος Μανού Τσάο με το παλιό του συγκρότημα Mano Negra του είχε αφιερώσει το κομμάτι, ενώ φυσικά έχει γράψει και το «La Tómbola con El Pibe (si yo fuera Maradona)».

«Maradona è meglio ‘e Pelé” (= Ο Μαραντόνα καλύτερος του Πελέ)

Το τραγούδι του Ιταλού Έντσο Ρομάνο ήταν πολύ δημοφιλές στους οπαδούς της Νάπολι.

«Diego (Entregando el Corazón )»

Ένα punk συγκρότημα από την Αργεντινή, οι «Expulsados» έγραψαν το κομμάτι με τους στίχους να αναφέρονται στο Μουντιάλ που κατέκτησε το 1986 η «αλμπισελέστε».

«Diego Maradona»

Στη Γερμανία, ένα pop συγκρότημα ονόματι Privinz του έγραψε επίσης τραγούδι.

«Maradona Caniggia»

Σε αυτό το τραγούδι το συγκρότημα ροκ/ρέγκε/φανκ Militantes del Clímax έγραψε τραγούδι για τον «Ντιεγκίτο» και τον παλιό του συμπαίκτη στην εθνική, Κλαούντιο Κανίγκια.

«¿Qué es dios?» (=Τι είναι ο Θεός;)

Το κομμάτι του ροκ συγκροτήματος Las Pastillas de Abuelo αναφέρεται στο γκολ με το «χέρι του Θεού» στο Μουντιάλ του 1986.

sputniknews.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...