19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ντιμιτρόφ: Είμαστε Μακεδόνες, μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα

Ημερομηνία:

«Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε τη Μακεδονική γλώσσα» τόνισε ο Νικολά Ντιμιτρόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο European Western Balkans. Μια συνέντευξη πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Έχουμε ένα δημοψήφισμα να κερδίσουμε, μετά να κάνουμε τη συνταγματική αλλαγή και ακολούθως να εγκριθεί η συμφωνία από την ελληνική Βουλή. Πιστεύω ότι στα μέσα της επόμενης χρονιάς θα είμαστε και επίσημα το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ» τόνισε ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ.

Όταν ρωτήθηκε για τις προσδοκίες που έχει σχετικά με το δημοψήφισμα που θα γίνει στη χώρα του στο τέλος Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου, ο Νικολά Ντιμιτρόφ ανέφερε.

«Θα είμαι πολύ ανοιχτός, πιστεύω ότι οι πολίτες θα στηρίξουν τη συμφωνία γιατί καλύπτει το πιο ευαίσθητο σημείο, το οποίο αφορά στο ποιοι είμαστε και τι γλώσσα μιλάμε. Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα. Καταφέραμε να βρούμε έναν τρόπο να διαχωρίσουμε την πολιτιστική κληρονομιά και το τι εννοούμε όταν λέμε Μακεδόνας στην Μακεδονία και τι εννοούν στην Ελλάδα όταν λένε Μακεδονία και Μακεδόνες. Με πολλούς τρόπους είναι ένα τέλος εποχής για τους Μακεδόνες, γεμάτο προκλήσεις και ερωτήματα», ήταν η απάντησή του.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...