18.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ντου του Ρουβίκωνα στο δημαρχείο Ηλιούπολης! Πιάστηκαν στα χέρια με το δήμαρχο – Τι λέει ο Δήμαρχος και ο Ρουβίκωνας | Βίντεο

Ημερομηνία:

Εισβολή στο δημαρχείο Ηλιούπολης από μέλη του Ρουβίκωνα. Πιάστηκαν στα χέρια με τον δήμαρχο Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλο.  Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη.

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο Δημαρχείο Ηλιούπολης. Οι εισβολείς μπήκαν στο γραφείο του Δημάρχου Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλου. Φτάνοντας μάλιστα στο γραφείο του Δημάρχου, σύμφωνα με πληροφορίες προπηλάκισαν και έσπρωξαν μια εκ των συνεργατών του.

Ο δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος μιλώντας στο newsit.gr είπε ότι μια ομάδα 10 ατόμων εισέβαλλε στο δημαρχείο και υπήρξε ένταση με τον ίδιο αλλά και υπαλλήλους του δήμου. Όπως είπε μια ομάδα 10 ατόμων ανέβηκε έξω από το γραφείο του. «Ακούγοντας τις φωνές βγήκα έξω από το γραφείο και εκείνοι με δική τους δήλωση είπαν ότι είναι από τον Ρουβίκωνα. Ανέβηκαν επάνω μπήκαν μέσα στο γραφείο και άρχισαν να λένε σε καταγγέλλουμε γιατί έχεις εργατικά ατυχήματα στο δήμο σου». Τους απάντησε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και αν θέλετε να κουβεντιάσουμε για τα προβλήματα των εργαζομένων να καθίσουν να τα συζητήσουν.  Όταν είδε ότι δεν θέλουν να μιλήσουν είπε στην ιδιαίτερα του να πάρει την αστυνομία. «Μόλις άκουσαν αστυνομία άρχισαν να τρέχουν, τέτοια παλικάρια ήταν», λέει ο δήμαρχος.

Και συνεχίζει: «Τους απώθησαν, τους έβγαλαν από το δημαρχείο και έφυγαν τρέχοντας. Ήρθε η ομάδα ΔΙΑΣ αμέσως και η αστυνομία και η ασφάλεια και τους ψάχνουν να τους βρουν».

Ακούστε τον δήμαρχο Ηλιούπολης, Βασίλη Βαλασόπουλο

Μαρτυρίες για την στιγμή της εισβολής στο δημαρχείο

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε πριν από λίγο με ανάρτηση στο indymedia την ευθύνη για την εισβολή, την οποία ονομάζει «παρέμβαση» και προαναγγέλλει και βίντεο.

Ανακοίνωση του Δημάρχου Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλου 

Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου εγώ και οι συνεργάτες μου δεχθήκαμε άνανδρη και πάνω απ’ όλα άδικη επίθεση φραστική και χειροδικίας από εισβολείς οι οποίοι απείλησαν τις ζωές μας.

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι εισβολείς πως σε κάθε ανάλογη επίθεσή τους είναι πολύ πιθανό να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές γιατί εκτός των θανάτων από όπλο και άλλα δολοφονικά εργαλεία (τα οποία βεβαίως και δεν χρησιμοποιούν) υπάρχουν και οι άνθρωποι με παθολογικές παθήσεις όπως αρρυθμίες – καρδιακές παθήσεις – υπέρταση και άλλες των οποίων η ζωή τίθεται άμεσα σε κίνδυνο από τον τρόμο που σκορπούν.

Με κατηγορούν για αδιαφορία απέναντι στους εργαζόμενους.

  1. Μόλις εισέβαλαν στο γραφείο μου έσπευσα να μπω μπροστά και να τους σταματήσω να μην πάθει τίποτα κανένας εργαζόμενος μας. ΑΥΤΟ ΤΙ ΔΕΧΝΕΙ; ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ; δεν υπολόγισα τίποτα μπροστά στην ασφάλεια του προσωπικού μου ακόμα και αν μου συνέβαινε οτιδήποτε.
  2. Είχαμε ένα σοβαρό ατύχημα της πτώσης γερανοφόρου. Εγώ έχω εγκρίνει όλα τα κονδύλια συντήρησης όλου του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Δήμου Ηλιούπολης και ενημερώνομαι καθημερινά για την πορεία των συντηρήσεων. Για τον λόγο αυτόν ζήτησα ΕΔΕ για το συγκεκριμένο συμβάν ώστε όλοι να διαπιστώσουμε τι ακριβώς έχει γίνει.
  3. Αγωνίζομαι για τους εργαζόμενους με κάθε κόστος και έχω κάνει αγώνα και με δικαστικά μέσα ώστε να παραμένουν οι εργαζόμενοι στη θέση τους και μετά τη λήξη των συμβάσεων τους.
  4. Καθημερινά μιλώ με τους εργαζόμενους, τους προϊσταμένους και μαθαίνω τα νέα τους, ακούω τις ανάγκες και τις προτάσεις τους.
  5. Είμαι και εγώ ένας σκληρά από τα παιδικά μου χρόνια εργαζόμενος. Δεν ανήκω στα Αφεντικά αλλά στο λαό.
    Έχουμε τεράστιο έργο και θα συνεχίσουμε να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα των συνανθρώπων μας, να είμαστε δίπλα τους, στους πολίτες, στους εργαζόμενους μας χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει η δημοτική μας αρχή.

Στους εργαζόμενους μας οφείλουμε την τήρηση της καθαριότητας, της αποκομιδής των σκουπιδιών, της συντήρησης των πλατειών, του περιβάλλοντος, των παιδικών χαρών, της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Θέλω και αγωνίζομαι να είναι όλοι καλά, υγιείς και να αισθάνονται καλά γιατί αν δεν αισθάνονται καλά δεν μπορούν να επιτελέσουν αυτό το γιγάντιο και δύσκολο καθημερινό εργατικό τους έργο.

Είμαι Δήμαρχος για κάθε άνθρωπο σε αυτή την πόλη και το αποδεικνύει η πορεία μου.
Οι εισβολείς ας ενημερώνονται καλύτερα όταν αποφασίζουν τους στόχους τους.

"google ad"

Βασίλης Βαλασόπουλος
Δήμαρχος Ηλιούπολης

Η ανακοίνωση που ανήρτησαν τα μέλη του Ρουβίκωνα

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του δήμου Ηλιούπολης συνέβη ένα ακόμα “ατυχές” περιστατικό σε χώρο εργασίας, όταν κατέρρευσε μια γερανογέφυρα, βάρους αρκετών τόνων τη στιγμή που εργαζόμενοι στο συνεργείο οχημάτων του δήμου εκτελούσαν εργασίες απο κάτω της. Απο τύχη δεν υπήρξε θάνατος ή τραυματισμός. Ελάχιστα ΜΜΕ έκαναν τον κόπο να ασχοληθούν με το ζήτημα και αυτά ήταν κυρίως κάποιες μικρές τοπικές ιστοσελίδες. Ο δήμαρχος έσπευσε να καλύψει τον τεχνικό ασφαλείας, τον άνθρωπο που υποτίθεται ότι μεριμνά για τη σωστή συντήρηση του εξοπλισμού και την ασφάλεια των εργαζομένων του δήμου, λέγοντας ότι το ατύχημα οφείλεται σε βραχυκύκλωμα λόγω αυξημένων βροχοπτώσεων τους μήνες που πέρασαν.

Δε θα σχολιάσουμε την προφανή άγνοια του δημάρχου γύρω από τεχνικά ζητήματα, καθώς αυτού του είδους ο εξοπλισμός είναι σχεδιασμένος για να δουλεύει σε εξωτερικούς χώρους χωρίς κανένα πρόβλημα (υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι συντηρείται σωστά), θα σχολιάσουμε όμως την περίεργη επιλογή του να συνεχίσει να αναθέτει εργασίες συντήρησης σε κάποιον που προσελήφθη στο δήμο για να ελέγχει την αρτιότητα της συντήρησης. Σύμφωνα με στοιχεία που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, ο νυν τεχνικός ασφαλείας την τελευταία τριετία έχει εισπράξει (ως εργολάβος του δήμου) γύρω στις 70.000 ευρώ για διάφορες εργασίες συντήρησης, γεγονός που εγείρει διάφορα ερωτήματα, καθώς η σύγκρουση συμφερόντων είναι προφανής.

Στις 10 Απριλίου κατα τη διάρκεια αποκομιδής του προγράμματος ανακύκλωσης, ένας κάδος έφυγε απο τον μηχανισμό ανύψωσης λόγω βλάβης στο μηχανισμό και τσάκισε τα δάχτυλα μιας εργαζόμενης. Αυτό συνέβη σε όχημα για το οποίο είχε ηδη γίνει γνωστό στους υπεύθυνους οτι έχει πρόβλημα στον μηχανισμό του, όπως όμως είναι προφανές απο το περιστατικό, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την επισκευή του.

Οι εργαζόμενοι του τμήματος καθαριότητας του δήμου Ηλιούπολης σε δημόσια ανακοίνωση τους καταγγέλλουν πλημμελή συντήρηση του εξοπλισμού, εσκεμμένη απενεργοποίηση ασφαλιστικών διατάξεων και μηχανισμών προκειμένου πχ οι γερανοί να σηκώνουν περισσότερο βάρος από το επιτρεπτό, τα απορριματοφόρα να είναι υπο διάλυση, καταγγέλουν επίσης την απουσία κάθε είδους μέριμνας για την υγιεινή και την ασφάλειά των εργαζομένων καθώς λόγω περικοπών κονδυλίων οι τελευταίοι προληπτικοί εμβολιασμοί έχει πάνω από ένα χρόνο που έγιναν, ενώ οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς ασφαλείας εξετάσεις υγείας που πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι σε τακτά χρονικά διαστήματα έχουν σταματήσει από το Δεκέμβρη του 2017.

Τα περιστατικά αυτά, όπως τόσα και τόσα άλλα, ήταν απλά ζήτημα χρόνου να συμβούν. Ο προηγούμενος τεχνικός ασφαλείας δημόσια και επώνυμα κατήγγειλε ότι είχε αναφέρει στους ανωτέρους του την προβληματική κατάσταση της συγκεκριμένης γερανογέφυρας εδώ και 4 χρόνια. Μία από τις εργασίες για τις οποίες είχε αμειφθεί αδρά ο νυν τεχνικός ασφαλείας ήταν η συντήρηση αυτής της συγκεκριμένης γερανογέφυρας, και μάλιστα λίγες μόλις βδομάδες πριν καταρρεύσει. Το συγκεκριμένο απορριματοφόρο όχημα είχε γνωστό μηχανικό πρόβλημα το οποίο αφέθηκε στη τύχη του. Τα πιθανά ενδεχόμενα λοιπόν είναι πολύ συγκεκριμένα και στις δύο περιπτώσεις: είτε πρόκειται για παντελώς ανίκανους επαγγελματίες που παίρνουν δουλειές επειδή έχουν “μπάρμπα από την Κορώνη”, είτε πρόκειται για τα τυπικά παράσιτα που λυμαίνονται δημόσιο χρήμα θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών.

Η βασική ευθύνη ωστόσο βαραίνει αποκλειστικά τον δήμαρχο Ηλιούπολης Βαλασόπουλο, καθώς δε μιλάμε για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για ένα πλήθος παρατυπιών και παραβάσεων, μικρών και μεγάλων, τυπικών και ουσιαστικών.

Κάθε θάνατος, κάθε τραυματισμός, κάθε ακρωτηριασμός, κάθε στιγμή που κατα τύχη κάποιος δεν σκοτώνεται, σημαίνει οτι οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι για τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους πολιτικούς τους προιστάμενους, και το πιο εξοργιστικό απ΄όλα αυτά, είναι οτι κανείς απο αυτούς δεν καθαιρείται, δεν ελέγχεται, κανείς απο αυτούς δεν λογοδοτεί. Να μην μείνουμε στις κούφιες διαμαρτυρίες και τις γενικόλογες καταγγελίες που είναι πάντα μια μερίδα απ’τα ίδια. Οι εργατικές δολοφονίες και οι τραυματισμοί σε κάθε κλάδο εργασίας, περνάνε απο τις στήλες των ΜΜΕ σαν μια ακόμα είδηση της καθημερινότητας και τις περισσότερες φορές δεν αναφέρονται καν.

Να μην περιμένουμε τίποτα απο τα αστικά δικαστήρια-προστάτες των αφεντικών, τις υποσχέσεις των κομματαρχών, τους επαγγελματίες αντιπροσώπους “του λαού”. Να τελειώνουμε με τις μακάβριες λίστες ανθρώπων μεταναστών και ντόπιων, που σκοτώνονται και ακρωτηριάζονται για ένα μεροκάματο.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

Με πληροφορίες και από newsit.gr, iloupolinews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ