21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ντ. Μπακογιάννη για έκρηξη κρουσμάτων: “Εκ των υστέρων, όλοι είμαστε σοφοί”

Ημερομηνία:

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι στον ΕΦΚΑ. Οι υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες, έχουν μία άμεση απάντηση», τόνισε η κ. Μπακογιάννη, αναφορικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται στην απονομή των νέων συντάξεων.

Αν είχαμε κλείσει τη Θεσσαλονίκη πριν από τις 26 Οκτωβρίου, ενδεχομένως να είχαμε μικρότερη διασπορά, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας, ωστόσο, ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν με κριτήριο τα μέχρι εκείνη τη στιγμή επιδημιολογικά δεδομένα. «Εκ των υστέρων, όλοι είμαστε σοφοί», τόνισε. Την ίδια ώρα τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι στον ΕΦΚΑ, αναφορικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται στην απονομή των νέων συντάξεων.

Μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ» με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο, η βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι με βάση τα διεθνή στοιχεία, η Ελλάδα είναι καλύτερη στην αντιμετώπιση της δεύτερης υγειονομικής κρίσης, απ’ ό,τι στην πρώτη.

«Είναι σαφές ότι αυτή τη στιγμή έχουμε φθάσει στα όρια στη Θεσσαλονίκη. Για τις επόμενες 15 ημέρες η υγεία κάποιων εκ των ασθενών covid θα επιβαρυνθεί και θα χρειαστούν ΜΕΘ. Αν χρειαστεί νοσοκομείο εκστρατείας, θα το βάλουμε, όπως έκαναν πολλές χώρες. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μπορέσουν οι ασθενείς να έχουν περίθαλψη με αξιοπρέπεια όπως τους πρέπει. Αρχίζουν και μειώνονται οι εισαγωγές απλών κρεβατιών covid», υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη.

«Σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες χώρες η Ελλάδα στον δεύτερο κύκλο είναι καλύτερα απ’ ό,τι ήταν στον πρώτο. (…) Εχω εμπιστοσύνη και στην ομάδα επιστημόνων και στην πολιτική προστασία και στο υπουργείο», τόνισε και πρόσθεσε: «Να τους αναγνωρίζουμε ότι είναι νύχτα μέρα στη δουλειά, δίνοντας στους Έλληνες ό,τι καλύτερο διεθνώς. Ας τους πούμε ένα μεγάλο μπράβο ».

«Υπάρχει πρόβλημα στον ΕΦΚΑ»

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι στον ΕΦΚΑ. Οι υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες, έχουν μία άμεση απάντηση», τόνισε η κ. Μπακογιάννη, αναφορικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται στην απονομή των νέων συντάξεων.

«Τέλεια τα πράγματα δεν είναι, αλλά έχουν γίνει άλματα. Στον ΕΦΚΑ ναι, υπάρχει πρόβλημα. Το έχει συνειδητοποιήσει και η κυβέρνηση και το ψάχνει να δει πώς μπορεί να επιλυθεί. Είναι πρώτης προτεραιότητα θέμα, οι άνθρωποι να πάρουν τις συντάξεις του και να τις πάρουν σωστά. Στη φάση αυτή, πρέπει να επιλύσουμε το θέμα του ΕΦΚΑ. Από την ώρα που μπήκαν στη μέση και άλλα υπουργεία, θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε».

«Διακυβεύονται με τη στάση της Τουρκίας τα συμφέροντα της Ευρώπης»

Η θέση της Τουρκίας έχει επιβαρυνθεί σε επίπεδο ΕΕ, επισήμανε η κ. Μπακογιάννη, τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμη χώρες που διαφοροποιούν τη θέση τους: «Έχουμε ένα θέμα με την Ισπανία. Οι φίλοι του κυρίου Τσίπρα, οι Podemos, αντιστέκονται με πάθος. Θα υπάρξουν κι άλλες χώρες που θα αρνηθούν, όπως η Ουγγαρία. Ενώ μέχρι τώρα η Ευρώπη έλεγε Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρος βρείτε τα, έχει αλλάξει αυτή η λογική. Αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική της Τουρκίας έχει αποτέλεσμα στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ευρώπης. Διακυβεύονται με τη στάση της Τουρκίας τα συμφέροντα της Ευρώπης. Το ερώτημα είναι αν η αλλαγή του Ερντογάν έχει ουσία, αντίκρισμα, ή αν είναι κίνηση τακτικής, Πρέπει οι Ευρωπαίοι να είναι πολύ προσεκτικοί. Να απαιτήσουν ουσιαστικά βήματα αλλαγής της πολιτικής για να μπούμε σε μια φάση ομαλοποίησης των σχέσεων».

«Ο Μπάιντεν έχει αξίες – Δεν θα δεχτεί το αυταρχικό καθεστώς»

Αναφερόμενη στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, η βουλευτής της ΝΔ επισήμανε: «Όλοι γνωρίζουν ότι ο Μπάιντεν έχει τεράστια εμπειρία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής,. Προτεραιότητά του θα είναι τα εσωτερικά θέματα των ΗΠΑ και θα αμβλύνει τον τραμπισμό που υπάρχει ακόμα έντονα. Εχει εξαγγείλει ότι θα επιστρέψει στις πολυμερείς υποχρεώσεις των ΗΠΑ. Θα έχει διαφορετικές σχέσεις με την Ευρώπη. Θα επιδιώξει συνεργασία και όχι διάλυση της Ευρώπης».

Η ίδια έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον κ. Μπάντεν και όπως είπε: «Τον ξέρω ως γερουσιαστή και αντιπρόεδρο. Ήξερα ότι συνομιλώ με έναν άνθρωπο που έχει μεν προτεραιότητα τα αμερικανικά συμφέροντα, αλλά έχει δώσει μάχες για το Κυπριακό. Δεν θα του δείξεις πού είναι η Κύπρος στον χάρτη, είχαμε κι αυτές τις περιπτώσεις. Ο Μπάιντεν έχει αρχές και αξίες. Η Δημοκρατία, η λειτουργία της, ήταν πάντα ένα θέμα που τον απασχολούσε. Δεν θα δεχτεί το αυταρχικό καθεστώς…»

«Εκτός πραγματικότητας ο ΣΥΡΙΖΑ»

"google ad"

Σχολιάζοντας τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη, ότι «η κυβέρνηση σκοτώνει τους ανθρώπους», η κ. Μπακογιάννη είπε: «Η εσωτερική σύγχυση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις».

Υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στερείται αντιπολιτευτικών επιχειρημάτων και καταλήγουν σε λόγια και γραφόμενα, που είναι μακριά από την πραγματικότητα της κοινωνίας, η οποία δεν τα λαμβάνει υπόψη.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...