15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ντ. Μπακογιάννη για Μιώνη – Παππά: Υπήρχε παρακράτος. Η μεταπολιτευτική περίοδος είχε αρκετές άσχημες στιγμές, αλλά αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί

Ημερομηνία:

Σε δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό σταθμό Parapolitika Fm η Χανιώτισσα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην υπόθεση των συνομιλιών Μιώνη – Παππά:

Οι αποκαλύψεις που έγιναν για την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι σοβαρές. Είναι προφανές ότι υπήρχε ένα παρακράτος και αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα για την λειτουργία της δημοκρατίας. Η μεταπολιτευτική περίοδος είχε αρκετές άσχημες στιγμές, αλλά αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί.

Πρέπει να φτάσουμε στο κύτταρο του προβλήματος και να βάλουμε τις βάσεις για να μην επαναληφθεί ποτέ κάτι παρόμοιο από οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Αυτό που έγινε με τις αποκαλύψεις των συνομιλιών του κ. Παππά είναι πρωτοφανές. Ένας υπουργός και δεξί χέρι του πρωθυπουργού στοχοποιεί τη σύζυγο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι έξω από την λογική κάθε δημοκρατικού ανθρώπου.

Υπάρχουν και όρια στην άσκηση της πολιτικής. Με τις αποκαλύψεις που έγιναν βλέπουμε ότι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υπήρχαν όρια. Δεν υπήρχε δημοκρατική ευθύνη. Υπήρχε ένα παρακράτος με λογική αυταρχικού καθεστώτος.

Χωρίς κράτος δικαίου και χωρίς την ορθή λειτουργία της δικαιοσύνης, δεν μπορούμε να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ξένους επενδυτές. Η διασφάλιση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης συνδέεται και με την ανάπτυξη της χώρας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ