27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ντ. Μπακογιάννη: «Είναι γνωστό ότι δεν συζητάμε με τον Αντώνη Σαμαρά εδώ και καιρό»

Ημερομηνία:

Συνέχεια στην ένταση και στο ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη την Τετάρτη, όταν ερωτηθείσα γιατί δεν ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ πριν από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, απάντησε:

«Είναι γνωστό ότι δεν συζητάμε  με τον Αντώνη Σαμαρά εδώ και καιρό».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κ. Μπακογιάννη άφησε να εννοηθεί ότι αντίθετα ο Κώστας Καραμανλής ήταν ενήμερος για την πρωτοβουλία της να μεταβεί στο Μαξίμου. «Μιλάω με τον Καραμανλή. Νομίζω ότι ήξερε… Δεν τον ενημέρωσα εγώ».

Η ίδια αρνήθηκε, μάλιστα, ότι με τη χθεσινή της κίνηση «έκαψε» μια ενδεχόμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ και δήλωσε με νόημα: «Είναι πολύ μικρό το ‘με κάλεσες, σε κάλεσα’, την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε τόσο σοβαρή κατάσταση».

Κληθείσα, εξάλλου, να σχολιάσει τη συνάντηση που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Κώστα Καραμανλή την Τρίτη, η βουλευτής της ΝΔ τη χαρακτήρισε «χρήσιμη», ενώ άφησε αιχμή για την αντιφατική στάση της ηγεσίας της ΝΔ στο ενδεχόμενο συμφωνίας, σημειώνοντας ότι κατά τη συνάντηση αυτή «θα συζητήθηκε και η θέση της ΝΔ στη Βουλή για την ενδεχόμενη συμφωνία».

Σε ό,τι αφορά τη θέση της ΝΔ για τη συμφωνία, παρατήρησε ότι «θα δούμε τη συμφωνία, θα την κουβεντιάσουμε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Αναφερόμενη, τέλος, στις εσωκομματικές εξελίξεις στη «γαλάζια» παράταξη η κ. Μπακογιάννη είπε: «Δεν κινείται τίποτα. Κανείς δεν κινεί κάτι. Δεν κινούμαι, γιατί δεν μπορώ να ασχοληθώ με τα εσωτερικά της ΝΔ την ώρα που η χώρα είναι σε τόσο κρίσιμη κατάσταση».

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ