16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ντ. Μπακογιάννη προς Γαβρόγλου: Στην αναμονή το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την έγκριση λειτουργίας σχολής τουριστικών σπουδών

Ημερομηνία:

Ερώτηση κατάθεσε η βουλευτίνα Νέας Δημοκρατίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Γάβρογλου για την ίδρυση Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουριστικών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

Στις 8 Μαρτίου 2018, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης αποφάσισε την ίδρυση Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουριστικών Σπουδών και αμέσως κατέθεσε στο Υπουργείο Παιδείας πλήρη και τεκμηριωμένο φάκελο  για τη σημασία της σχολής για την τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας. Έκτοτε, το Πανεπιστήμιο βρίσκεται στην αναμονή, καθώς η κυβέρνηση έχει επιδείξει πλήρη αδιαφορία για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πρόκειται για πάγιο αίτημα του Πανεπιστημίου Κρήτης, το οποίο μάλιστα έχει εξασφαλίσει τον απαιτούμενο χώρο, εντός του Δήμου Ρεθύμνου. Μια σχολή τουριστικών σπουδών στο νησί θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σημαντικό πόλο ανάπτυξης για την περιοχή. Επιπλέον, θα βελτίωνε περισσότερο τις ερευνητικές επιδόσεις του πολυβραβευμένου Πανεπιστημίου Κρήτης και θα παρήγαγε νέα πρωτογενή γνώση στο πεδίο της διοίκησης και των τουριστικών σπουδών, με ταυτόχρονη αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών. Και, φυσικά, θα αποτελούσε σχολή διεθνούς αναφοράς, καθώς το προτεινόμενο πρόγραμμα σπουδών καταρτίστηκε σύμφωνα με τα ισχύοντα σε αντίστοιχα ιδρύματα της Ευρώπης και της Αμερικής. Στόχος της σχολής θα είναι να εξασφαλίσει τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με τις πραγματικές ανάγκες της τουριστικής αγοράς, που αποτελεί έναν από τους κυριότερους άξονες της εθνικής οικονομίας.

Δυστυχώς, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακόμα ανταποκριθεί στο αίτημα του Πανεπιστημίου Κρήτης για τη λειτουργία της εν λόγω σχολής. Η γεωγραφική θέση της Κρήτης και το ισχυρό brandname θα μπορούσαν να καταστήσουν τη σχολή πόλο έλξης ξένων φοιτητών που ενδιαφέρονται για τις τουριστικές σπουδές, καθώς και κέντρο ακαδημαϊκής αριστείας στην Ανατολική Μεσόγειο. Προφανώς η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιληφθεί τη σημασία του ζητήματος και τα πολλαπλά οφέλη που θα δημιουργούσε η λειτουργία μιας τέτοιας σχολής.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

Για ποιο λόγο δεν έχει ακόμα εγκριθεί το αίτημα του Πανεπιστημίου Κρήτης για την ίδρυση και λειτουργία Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουριστικών Σπουδών;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...