15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Νότης Μαριάς: Μέτωπο αντιμνημονιακών βουλευτών για να διώξουμε την τρόικα

Ημερομηνία:

Νότης Μαριάς στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο: Να δημιουργηθεί εδώ και τώρα μέτωπο των αντιμνημονιακών βουλευτών του δημοκρατικού τόξου του ευρωπαϊκού νότου για να διώξουμε την τρόικα

Έκκληση στους αντιμνημονιακούς βουλευτές του δημοκρατικού τόξου των χωρών του ευρωπαϊκού νότου απηύθυνε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς μιλώντας σήμερα το απόγευμα, 24/4/2013 στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Νότης Μαριάς αφού κατήγγειλε την τρόικα επισήμανε ότι το «Μνημόνιο εφαρμόζεται στην Ελλάδα από τον Μάιο του 2010 και έχει οδηγήσει σε βαθειά φτώχεια και μαζική ανεργία.Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat  το Φεβρουάριο του 2013 το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα είχε φτάσει στο 26,4% και το ποσοστό ανεργίας των  νέων στο 58,4%, το υψηλότερο σε όλη την ΕΕ, ενώ ο αριθμός των ανέργων ξεπέρασε τις 1.350.000 ψυχές».

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάςεπισήμανε ότι «η έγκριση των Μνημονίων και των πακέτων λιτότητας από τα εθνικά κοινοβούλια της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ιρλανδίας κατ΄ απαίτηση του ΔΝΤ και της Γερμανικής Ευρώπης υπονομεύουν την ευρωπαϊκή οικονομία, διαλύουν την ευρωπαϊκή κοινωνία, καταρρακώνουν την ευρωπαϊκή δημοκρατία και οδηγούν σε ηθική απαξίωση τα ίδια τα εθνικά κοινοβούλια».

Και ο Νότης Μαριάςκατέληξε:

«Για το λόγο αυτό κάνω έκκληση στους βουλευτές του αντιμνημονιακού δημοκρατικού τόξου του ευρωπαϊκού νότου αλλά και της Ιρλανδίας καθώς  και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών στις οποίες έχει εισβάλει το ΔΝΤ  να ενώσουμε τις δυνάμεις μας εδώ στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο κοινό σπίτι των ευρωπαϊκών λαών, για να διώξουμε την τρόικα από τις χώρες μας.

Για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία και να διασφαλίσουμε την εφαρμογή της  Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να ανοίξουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για την ευρωπαϊκή νεολαία».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...