17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Νότης Μαριάς: Να αποχωρήσουμε από τη Βουλή στις 31 Μαΐου

Ημερομηνία:

 Όλοι  στο Σύνταγμα την Παρασκευή στις 7.30 μ.μ.

Μιλώντας στις 29/5/2013 από του βήματος της Βουλής ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην πρότασή του για αποχώρηση των βουλευτών του αντιμνημονιακού δημοκρατικού τόξου από τη Βουλή προκειμένου να προασπίσουν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία.

Το πλήρες κείμενο του εν λόγω αποσπάσματος της ομιλίας του Νότη Μαριά έχει ως ακολούθως:

«Σε συνέχεια σχετικής έκκλησης που απηύθυνα στις 18 Απριλίου 2013 από το Βήμα της Βουλής προς τους συναδέλφους Βουλευτές του αντιμνημονιακού δημοκρατικού τόξου, επανήλθα για άλλη μια φορά στις 14 Μαΐου 2013 επιμένοντας ότι πρέπει να αποχωρήσουμε από τη Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική, θεσμική και ηθική απαξίωση του ελληνικού Κοινοβουλίου που επιβάλλει καθημερινά η τρικομματική Κυβέρνηση.

Τη θέση αυτή τη διατύπωσα ως Βουλευτής Ηρακλείου και μέλος του πολιτικού κινήματος «Αντιμνημονιακοί πολίτες» που συνεργάζεται εκλογικά με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και απηύθυνα μάλιστα και γραπτώς στις 22 Απριλίου 2013 σχετική επιστολή προς όλους τους Βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Έχει πλέον αποκαλυφθεί πως το ελληνικό Κοινοβούλιο έχει απαξιωθεί πολιτικά, θεσμικά και ηθικά λόγω της αντισυνταγματικής και αντικοινοβουλευτικής δράσης της Κυβέρνησης και των κομμάτων του μνημονιακού τόξου που τη στηρίζουν. Τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο είναι αποτέλεσμα της δράσης της τρόικας και των μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων ήδη από το Μάιο του 2010 με την αντισυνταγματική υιοθέτηση του μνημονίου.

Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα όλοι εμείς, οι Βουλευτές του αντιμνημονιακού δημοκρατικού τόξου, να πούμε «φτάνει πια» και σε ένδειξη διαμαρτυρίας να αποχωρήσουμε από τη Βουλή στις 31 Μαΐου 2013, με αφορμή την επέτειο των πλατειών, αλλά και της μεγάλης συγκέντρωσης που έγινε στα Προπύλαια το Μάιο του 2011 και να ενωθούμε με τον ελληνικό λαό προκειμένου να ενεργοποιήσουμε το άρθρο 120 του Συντάγματος.

Τέλος, καθώς η πρότασή μας αυτή δεν απορρέει από κάποιου είδους δονκιχωτισμό, είναι βέβαιο ότι η επιτυχία της εξαρτάται άμεσα από την αποδοχή της από ικανό αριθμό Βουλευτών του αντιμνημονιακού δημοκρατικού τόξου, αλλά και τη στήριξή της από το ίδιο το αντιμνημονιακό κίνημα.

Από του Βήματος της Βουλής δηλώνω ότι την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 19.30’ θα είμαι στο Σύνταγμα και όπως είπα, προκειμένου αυτή η πρόταση να έχει ένα αποτέλεσμα, θα πρέπει να στηριχθεί κατ΄ αρχάς από ικανό αριθμό Βουλευτών. Δηλώνω λοιπόν ότι ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και οι Βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα είναι παρόντες την 31η Μαΐου στις 19.30’ στο Σύνταγμα και σε άλλες συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε πλατείες.

Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει προκειμένου να έχει επιτυχία αυτή η πρόταση, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα μαζικό αντιμνημονιακό δημοκρατικό, πατριωτικό κίνημα που θα κλείσει το δρόμο στην τρόικα, θα στηρίξει το Σύνταγμα και τη δημοκρατία, θα πρέπει η πρότασή μας αυτή προφανώς να έχει και τη στήριξη και τη μαζική συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών.

Στη βάση αυτή λοιπόν είναι ξεκάθαρο ότι εμείς θα βρισκόμαστε την Παρασκευή το απόγευμα στο Σύνταγμα από εκεί και πέρα είναι ευθύνη των ίδιων των πολιτών και των κινημάτων να ανταποκριθούν στην πρόσκλησή μας αυτή, προκειμένου να προχωρήσουμε δυναμικά για τη διαμόρφωση ενός αντιμνημονιακού κινήματος, το οποίο θα κλείσει το δρόμο στην τρόικα».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...