20.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Νότης Μαριάς: Να εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Ημερομηνία:

Μιλώντας την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο των εργασιών Σεμιναρίου που διοργανώθηκε από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (Κ.Σ.Σ.Ε.) στη Βαρσοβία για το ρόλο των εθνικών κοινοβουλίων στην εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και μέλος του Προεδρείου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών-Δημοκρατών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς επισήμανε την υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να συμμορφωθεί άμεσα με τις επιταγές της σχετική απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία δικαιώθηκαν πριν λίγες ημέρες οι δημόσιοι υπάλληλοι της πατρίδας μας αναφορικά με την καταβολή του εφάπαξ.

Όπως παρατήρησε ο Νότης Μαριάς στα τέλη Ιανουαρίου τρέχοντος έτους εκδόθηκε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, με την οποία κρίθηκε ότι το εφάπαξ αποτελεί προσωπική περιουσία του ασφαλισμένου, που έχει δημιουργηθεί από δικές του εισφορές και η όποια μείωσή του αντίκειται σε βασικές διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ).

Μάλιστα ο Νότης Μαριάς ενημέρωσε τους υπόλοιπους βουλευτές για τα μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου που διαθέτουν οι Έλληνες Βουλευτές επισημαίνοντας ότι ο ίδιος έχει ήδη καταθέσει σχετική αναφορά στην Ελληνική Βουλή για το ζήτημα αυτό.

Η εν λόγω απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την εφαρμογή των διαφόρων μνημονιακών πολιτικών λιτότητας που έχουν επιβληθεί από την τρόικα, η οποία πλέον δεν θα μπορεί να ενεργεί ασύστολα μια και έχουν δρομολογηθεί ήδη διαδικασίες με πρωτοβουλία του Ηρακλειώτη Βουλευτή για την άρση της ασυλίας της και τον έλεγχό της από το Συμβούλιο της Ευρώπης για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...