21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Νότης Μαριάς: Προκλητικός ο Ντάισελμπλουμ, τα θέλει όλα μονά-ζυγά δικά του αλλά δεν πρόκειται να του περάσει

Ημερομηνία:

Προκλητικός εμφανίστηκε ο Ντάισελμπλουμ κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες όπου ούτε λίγο ούτε πολύ απαντώντας σε παρέμβαση του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Καθηγητή Νότη Μαριά, παραδέχτηκε ότι τελικά παρότι οι διεθνείς τοκογλύφοι δανειστές δεν πρόκειται να δώσουν στην Ελλάδα όλα τα λεφτά του 3ου δανειακού πακέτου, εν τούτοις απαιτούν την πλήρη εφαρμογή στο 100% όλων των μέτρων που επιβάλλει το 3ο μνημόνιο. Έτσι λοιπόν ο Ντάισελμπλουμ αρνήθηκε να μειωθούν τα μνημονιακά μέτρα ύψους πολλών δις ευρώ κατά τουλάχιστον 25%, μια και η Ελλάδα θα πάρει τουλάχιστον 25% λιγότερα από το κεφάλαιο του 3ου δανείου των 86 δις ευρώ.

Στην παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς επισήμανε την πλήρη αποτυχία των μνημονίων, καθώς παρότι η Ελλάδα πήρε κατά την διάρκεια των 7 μνημονιακών χρόνων 240 δις ευρώ ως δάνεια εν τούτοις  η χώρα έχει γεμίσει με στρατιές φτωχών και ανέργων.

Στην συνέχεια ζήτησε από τον Ντάισελμπλουμ  να τοποθετηθεί:

1.Εάν συμφωνεί με την ανακεφαλοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων κατά 14 δις ευρώ από το ποσό των 19,5 δις ευρώ που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από το 3ο  δανειακό πακέτο.

2.Εάν συμφωνεί με τη δημιουργία Δημόσιου Ταμείου για τα κόκκινα δάνεια χρηματοδοτούμενου με 4,5 δις ευρώ από το ποσό των 19,5 δις ευρώ που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από το 3ο δανειακό πακέτο.

Ο Ντάισελμπλουμ απάντησε ότι αφού τα 19,5 δις ευρώ δεν χρησιμοποιήθηκαν μέχρι στιγμής για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών τότε δεν χρειάζεται να δοθούν καν στην Ελλάδα, πλην όμως τα συμφωνηθέντα μνημονιακά μέτρα να εφαρμοστούν στο σύνολό τους χωρίς εκπτώσεις!!!

Τα θέλει λοιπόν όλα μονά-ζυγά δικά του τελικά ο Ντάισελμπλουμ αλλά δεν πρόκειται να του περάσει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Κισάμου: Στήριξη στον Δημήτρη Ανθούση

Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κισάμου κατά την τακτική...

Τα νέα μέτρα για τη σχολική βία είναι η καταδίκη των παιδιών

Κατά την Ελληνική Αστυνομία, η βία, η εγκληματικότητα με ανήλικα θύματα ληστείας,...

Κομισιόν: Η Ελλάδα να διασφαλίσει το αδόμητο 100 μέτρων στον αιγιαλό

Την απάντησή του, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απέστειλε...