16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Καταψηφίζω τον παλιό πολιτικό κόσμο της Ευρώπης – τον Γιούνκερ και την παρέα του | βίντεο

Ημερομηνία:

Μιλώντας χθες 22/10/2014 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, δήλωσε ότι καταψηφίζει τον Γιούνκερ και την Επιτροπή του ως Σώμα.

Ο Νότης Μαριάς τόνισε ότι η Επιτροπή που παρουσίασε ο Ζ.Κ.Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μια Επιτροπή στην οποία εκπροσωπείται ο παλιός πολιτικός κόσμος της Ευρώπης. Τέσσερις πρώην Πρωθυπουργοί, αρκετοί πρώην Υπουργοί, όλοι όσοι δηλαδή είναι πολιτικά υπεύθυνοι για την φτωχοποίηση της Ευρώπης, για την κοινωνικοποίηση των ζημιών των τραπεζών, για τη δημιουργία μιας τεράστιας στρατιάς ανέργων, για την κινεζοποίηση των μισθών και για την υπερχρέωση της Ελλάδας με ένα τεράστιο επονείδιστο χρέος.

[youtube url=”http://youtu.be/MbhF1qzAtpQ”]

Όσοι απέτυχαν λοιπόν, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, υπόσχονται τώρα ότι θα σώσουν την Ευρώπη αφού όμως κυριολεκτικά τη διέλυσαν.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: Είμαστε κάθετα αντίθετοι στο πρόγραμμα της Επιτροπής γιατί καταδικάζει τον Ευρωπαϊκό Νότο στη δεύτερη ταχύτητα, ενισχύει τη Γερμανική Ευρώπη, υπακούει στη λογική της μερκελικής λιτότητας και εμπεδώνει την Ευρώπη των Δανειστών που στηρίζει την τρόικα και τα μνημόνια στην Ελλάδα.

Για τους λόγους αυτούς ο Νότης Μαριάς καταψήφισε τον Γιούνκερ και την Επιτροπή του κάτι που είχε επισημάνει και στις 21/10/2014 στην συνεδρίαση των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών στο Στρασβούργο.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...