23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Νότης Μαριάς: Στο Βίλνιους της Λιθουανίας: Η Τουρκία να άρει άμεσα το casus – belli κατά της Ελλάδας

Ημερομηνία:

Την επιθετική πολιτική της Τουρκίας απέναντι στην πατρίδα μας κατήγγειλε μιλώντας χθες 28/10/2013 κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τομεάρχης Οικονομικών, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ και βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς.

Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να στηριχθεί στα γνωστά πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης. Στο πλαίσιο αυτό οι υποψήφιες προς ένταξη χώρες, όπως είναι η Τουρκία,  οφείλουν να τηρούν τις αρχές του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας και να εμπεδώσουν τη δημοκρατία στο εσωτερικό τους.

Ειδικότερα σε σχέση με την Τουρκία ο Νότης Μαριάς παρατήρησε ότι προκειμένου να προχωρήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ θα πρέπει η Τουρκία να άρει το casus – belli που κήρυξε ενάντια στην πατρίδα μας σε περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο στα 12 μίλια και να σταματήσει τις κάθε λογής στρατιωτικές προκλήσεις κατά της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι οι παρευρισκόμενοι ως παρατηρητές στη Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βίλνιους της Λιθουανίας Τούρκοι βουλευτές δεν τόλμησαν καν να αντιδράσουν. Κοινώς «εποίησαν την νήσσαν».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...