16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Νότια της Κρήτης το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle έτοιμο να επέμβει στη Συρία

Ημερομηνία:

Το γαλλικό αεροπλανφόρο Charles de Gaulle ,πλέει νότια της Κρήτης . Το γαλλικό αεροπλανοφόρο σπεύδει για να αναβαθμίσει την στρατιωτική παρουσία των Γάλλων στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών. Παρά τις πληροφορίες που υπήρχαν δεν “έδεσε” στην Σούδα, απ΄ όπου όμως απογειώθηκε ελικόπτερο με οκτώ Γάλλους δημοσιογράφους, οι οποιοι θα ακολουθήσουν το αεροπλανοφόρο στην αποστολή του.

Η Γαλλία που ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από το τρομοκρατικό χτύπημα της 13ης Νοεμβρίου και βρίσκεται σε επιφυλακή για ενδεχόμενη νέα επίθεση,ετοιμάζεται να απαντήσει στρατιωτικά στην απειλή των τζιχαντιστών. Έχει ζητήσει τη συνδρομή των Ευρωπαίων οι οποίοι στα λόγια τουλάχιστον έχουν ανταποκριθεί.

Μένει να δούμε ποιοι πραγματικά θέλουν να εμπλακούν.

Αυτό που είναι βέβαιο πάντως είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος που θα έχουν οι Ρώσοι αν τελικά επιχειρηθεί χερσαία επέμβαση στη Συρία.

Βομβαρδιμοί Τούρκων κατά PKK

Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας βομβάρδισαν θέσεις μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο τμήμα του Ιράκ και τη νοτιοανατολική Τουρκία χθες το βράδυ, το τελευταίο κύμα αεροπορικών επιδρομών στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον της οργάνωσης.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι 22 τουρκικά μαχητικά έπληξαν 23 στόχους του PKK, μεταξύ αυτών καταφύγια και σημεία εφοδιασμού, στο Ζαπ, το Αβασίν Μπαϊσάν, το Χακούρκ και το Καντίλ στο βόρειο Ιράκ.

Οι αεροπορικές επιδρομές διεξήχθησαν το διάστημα μεταξύ 11 το βράδυ της Παρασκευής και 2 το πρωί ξημερώματα Σαββάτου τοπική ώρα, σύμφωνα με το στρατό.

Επιπλέον τα τουρκικά αεριωθούμενα έπληξαν θέσεις του PKK στην επαρχία Σιρνάκ στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας, μεταξύ αυτών καταφύγια και αποθήκες όπλων.

onalert.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...