16.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ν. Αγγελάκη: “Σε τροχιά… κατάρρευσης ο Δήμος Χανίων”

Ημερομηνία:

Δήλωση της Δημοτικής Συμβούλου Νάνσυς (Ναυσικά) Αγγελάκη, Δημοτική Σύμβουλος Χανίων, πρώην Αντιδήμαρχος, πρώην πρόεδρος Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.- Κ.Α.Μ:

Σε τροχιά… κατάρρευσης ο Δήμος Χανίων”

«Είναι πλέον εμφανές ότι ο Δήμος μας έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης». Όχι, δεν το λέμε εμείς. Το δήλωσε με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια ο  Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, σε συνέντευξη Τύπου, αφήνοντάς μας έκπληκτους!.

Αφορμή, το έργο της ανάπλασης της οδού Χάληδων και της Πλατείας Μητρόπολης, η μελέτη του οποίου εγκρίθηκε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και το έργο της ανάπλασης της πλατείας Σούδας, που επίσης εγκρίθηκε.

Έργα ωστόσο, τα οποία είχαν σχεδιάσει προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, με την μελέτη της οδού Χάληδων να έχει παρουσιαστεί τον Απρίλιο του 2014 επί δημαρχίας Μ. Σκουλάκη  ενώ όσον αφορά στην Πλατεία Σούδας, η μελέτη ήρθε για δεύτερη φορά προς έγκριση, αφού την πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή επιχείρησε να το εντάξει σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, απορρίφθηκε, από λανθασμένους χειρισμούς της.

Όλα λοιπόν βαίνουν καλώς, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ο οποίος εθελοτυφλεί, μη βλέποντας ότι ο Δήμος μας δεν είναι σε «τροχιά ανάπτυξης», αλλά… σε τροχιά κατάρρευσης.

Κοντά τέσσερα χρόνια τώρα, η Δημοτική Αρχή, δεν έχει καταφέρει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει κάποιο έργο.

Υλοποιεί έργα τα οποία είχαν δρομολογήσει προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, όταν σημαντικά ζητήματα, παραμένουν σε εκκρεμότητα: Παλιό Δημαρχείο, το ρολόι στην Αγορά, η πισίνα στο Ξενία, Δυτική Τάφρος, μερικά από αυτά.

Ως φαίνεται, το όραμά του κ. Βάμβουκα για τον Δήμο μας φτάνει ως εκεί που προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, του προσφέρουν «έτοιμο πιάτο» με μελέτες και σχέδια.

Αλλά χωρίς όραμα και διεκδικήσεις, πώς θα μπουν σε τροχιά ανάπτυξης τα Χανιά μας;.

Τον καλούμε, λοιπόν, να αφήσει τις «φανφάρες» και να γίνει επιτέλους διεκδικητικός, για τον Δήμο μας και τους δημότες του, που έχουν «κουραστεί» από τα μεγάλα λόγια.

Και ας μας κατονομάσει ένα έργο, το οποίο οραματίστηκε, σχεδίασε και υλοποίησε”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...