17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ν. Μαριάς στο Δουβλίνο: Η Τρόικα και τα Μνημόνια οδηγούν την ελληνική νεολαία στην ανεργία

Ημερομηνία:

Μιλώντας την Τρίτη 25/06/2013 κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Δουβλίνο και αναφερόμενος στο θέμα «Το Ευρωπαϊκό Μέλλον των Νέων», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς επεσήμανε ότι η μαζική ανεργία που πλήττει την ευρωπαϊκή νεολαία λόγω της εφαρμογής των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών οδηγεί στον κοινωνικό αποκλεισμό και στην περιθωριοποίηση.            Στην Ελλάδα η ανεργία των νέων έφτασε στο 63%, αν και τα τρία τελευταία χρόνια έχουν δοθεί ως δάνεια στη χώρα μας από το ΔΝΤ, τα κράτη της Ε.Ε. και το NFSF 215 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό που θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει ένα σύγχρονο πρόγραμμα Μάρσαλ για την απογείωση της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Όμως, τα ποσά αυτά δεν επενδύθηκαν στην πραγματική οικονομία, αλλά δόθηκαν για να εξοφληθούν παλιά δάνεια και για να διασωθούν οι γερμανικές, γαλλικές, ελληνικές και άλλες τράπεζες.

Για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων η Ε.Ε. πρέπει να επενδύσει στην οικονομία της Γνώσης, δηλαδή στην Παιδεία, στις Νέες Τεχνολογίες και στην Καινοτομία.

Όμως τα μνημόνια και οι πολιτικές της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζονται στην Ε.Ε. μειώνουν αντί να αυξάνουν τις δημόσιες επενδύσεις στην εκπαίδευση και στις νέες τεχνολογίες.

Έτσι, για όσο διάστημα η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιμένει στην κινεζοποίηση των μισθών της ευρωπαϊκής νεολαίας προκειμένου να ενισχυθεί δήθεν η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, τα προβλήματα της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων κατά των νέων θα γίνονται όλο και πιο εκρηκτικά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...