19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ν. Χουντής: «Η σύλληψη Assange μας αφορά όλους. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν αντέχουν την ελευθερία της έκφρασης και την αποκάλυψη της βάρβαρης πολιτικής τους»

Ημερομηνία:

Στη συζήτηση για την προστασία των προσώπων που καταγγέλλουν παραβιάσεις του δικαίου της Ένωσης (whistleblowers), που διεξήχθη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τοποθετήθηκε, σήμερα, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Νίκος Χουντής.

Στην ομιλία του, ο Νίκος Χουντής ανέφερε τα εξής:

«Η σύλληψη του Julian Assange είναι μια εικόνα από το μέλλον μας.

Ένα μέλλον ανελευθερίας και καταστολής, όπου οποιαδήποτε αποκάλυψη της βαρβαρότητας και των παρανομιών του νεοφιλελεύθερου ολοκληρωτισμού, θεωρείται έγκλημα από τις κυβερνήσεις του δυτικού κόσμου.

Η σύλληψη Assange από την Βρετανική κυβέρνηση, κατ’ εντολή των ΗΠΑ, έγινε γιατί, μέσω της ιστοσελίδας Wikileaks, αποκαλύφθηκε η βαρβαρότητα των επεμβάσεων των ΗΠΑ και των συμμάχων της στη Μέση Ανατολή και αλλού, και η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου.

Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις την ελευθερία της έκφρασης, τη μαχόμενη δημοσιογραφία, που αποκαλύπτει τις πιο σκοτεινές της πλευρές της, προς όφελος της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της αλήθειας.

Η σύλληψη Assange μας αφορά όλους.

Οφείλουμε να προστατέψουμε όσους ξεμπροστιάζουν την πολιτική και οικονομική εξουσία.

Εάν θέλουμε ένα διαφορετικό μέλλον για την Ευρώπη, ένα διαφορετικό μέλλον για τον κόσμο μας, οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με το παγκόσμιο κίνημα υπεράσπισης των ελευθεριών».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ