16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ξέσπασμα οργής από τη μάνα του νεκρού Ρουσάκη – Αστακός τα δικαστήρια

Ημερομηνία:

Ανατριχιαστικές περιγραφές και ξεσπάσματα στη δίκη για τη μοιραία συμπλοκή των οπαδών και τη δολοφονία του Γιάννη Ρουσάκη

Μεσα σε φορτισμένο κλίμα διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της δολοφονίας του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη στη μοιραία συμπλοκή μεταξύ οπαδών στο Παγκρήτιο Στάδιο τον Σεπτέμβρη του 2011 στην κατάμεστη αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου. Συγγενείς και φίλοι των 21 κατηγορουμένων και του νεκρού Ρουσάκη αλλά και ισχυρή αστυνομική δύναμη έχουν κατακλύσει την αίθουσα του δικαστηρίου με τις εντάσεις να μην απουσιάζουν κατά την διεξαγωγή της δίκης.

Το αίμα του Γιάννη θα σε πνίξει 

Τραγική φιγούρα η μητέρα του άτυχου νεαρού που παρακολουθεί την διαδικασία εμφανώς ταραγμένη με τις μνήμες από τον άδικο χαμό του Γιάννη να αναβιώνουν μέσα στη δικαστική αίθουσα. Το αίμα του Γιάννη θα σε πνίξει φώναξε με δάκρια στα μάτια η χαροκαμένη μάνα ξέσπασε εναντίον του βασικού κατηγορουμένου για την υπόθεση που κάθεται βουρκωμένος σε μια καρέκλα μπροστά στην έδρα με το βλέμμα καρφωμένο στο πάτωμα …

Καταθέσεις 

Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε ο πατέρας του 21χρονου Ρουσάκη ο οποίος ανέφερε πως το μοιραίο βράδυ ο Γιάννης έφυγε από το σπίτι με ένα φίλο του για να πάει στη Χερσόνησο τονίζοντας πως δεν είχε ιδέα για την τραγική τροπή που πήρε η έξοδος του … Καταλυτική ήταν η κατάθεση αστυνομικού της ασφάλειας που περιέγραψε καρέ καρέ τη μοιραία συμπλοκή μεταξύ των οπαδών περιγράφοντας τις συγκρούσεις που ξεκίνησαν από τον προμαχώνα Μαρτινέγκο στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη για να καταλήξουν στο γεφυράκι κοντά στο Παγκρήτιο στάδιο. Ο ίδιος έκανε λόγο για μάχες σώμα με σώμα με καδρόνια, πέτρες και ότι άλλο μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο με την αγριότητα να προκαλεί αίσθηση ακόμα και στους αστυνομικούς που κλήθηκαν να παρέμβουν στη συμπλοκή.

Ούτε … κουνούπι

Το δικαστικό μέγαρο απο νωρίς βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό. Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν κυκλώσει το κτήριο ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται τόσο στο ισόγειο όσο και στον πρώτο όροφο του μεγάρου όπου διεξάγεται η δίκη στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου. Ούτε … κουνούπι δεν περνάει χωρίς έλεγχο στο κτήριο ενώ στον πρώτο όροφο έχει επιστρατευτεί ακόμα και μαγνητική πύλη για τον έλεγχο των διερχομένων στην δικαστική αίθουσα

Μαραθώνια διαδικασία

Όπως έγραψε το prismanews.gr η ακροαματική διαδικασία προβλέπεται μαραθώνια αφού στο εδώλιο παραπέμπονται 21 κατηγορούμενοι, την υπεράσπιση των οποίων έχουν αναλάβει περισσότεροι από δεκαπέντε δικηγόροι, ενώ φυσικά θα παρίστανται και οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής από την πλευρά της οικογένειας του άτυχου παλικαριού. Επιπλέον ο αριθμός των μαρτύρων φθάνει τους 15. Ως εκ τούτου εκτιμάται ότι η δίκη θα διαρκέσει ημέρες και καθ’ όλη την διάρκεια διεξαγωγής της τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυστηρά.
Καταπέλτης το κατηγορητήριο

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου είναι καταπέλτης για την υπόθεση της πρωτοφανούς φονικής συμπλοκής. Στο εδώλιο παραπέμπονται 21 νεαροί ενώ βασικός κατηγορούμενος είναι 24χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές Νεάπολης. Ο νεαρός φέρεται σύμφωνα με το βούλευμα να ήταν εκείνος που στη διάρκεια της συμπλοκής έπληξε δύο φορές τον 21χρονο Ρουσάκη με ένα σουγιά, με λάμα μήκους δέκα εκατοστών. Όπως αναφέρεται, τον τραυμάτισε στην θωρακική και κοιλιακή χώρα συνεπεία των οποίων η πρόκληση τραυματικού αιμοθώρακα και τρώση της καρδιάς τα οποία επέφεραν ως μόνη ενεργό αιτία το θάνατό του.

Τα όσα αναφέρονται στο επίμαχο βούλευμα για τη συμπεριφορά και την προσωπικότητα του 24χρονου είναι άκρως επιβαρυντικά για το νεαρό, ο οποίος ισχυρίζεται ότι βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας και αναγκάστηκε να κάνει χρήση του μαχαιριού για να γλιτώσει και να προστατεύσει τη ζωή του.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...