15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ξανα-απολύθηκε από τον Ριζοσπάστη ο Μπογιόπουλος

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, αποφασίστηκε η απόλυση του Νίκου Μπογιόπουλου από τον Ριζοσπάστη, καθώς δεν υπέγραψε νέα ατομική σύμβαση εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι η στήλη του Ν. Μπογιόπουλου είχε “κοπέ” πριν από ένα μήνα από το κομματικό μέσο γιατί, όπως σχολιάστηκε από τον πρώην σκιτσογράφο του «Ρ», «δεν ήταν αρεστός».
Σημειώνεται ότι ο Νίκος Μπογιόπουλος είχε ασκήσει κριτική στην ηγεσία του Περισσού για την εκλογική ήττα του 2012, κατά την διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου, τον περασμένο Μάρτιο. Ακόμη, τον Ιούλιο του 2011 το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος υπό την τότε γ.γ. Αλέκα Παπαρήγα, είχε ενημερώσει τις κομματικές οργανώσεις με εμπιστευτικό εσωκομματικό σημείωμα ότι η έκδοση του βιβλίου του για την οικονομική κρίση με τίτλο «Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε» έγινε χωρίς την έγκριση του Περισσού και ασκούσε κριτική καθώς είχε θεωρηθεί ότι δεν προέβαλλε ορθά την άποψη του κόμματος και δημιουργούσε «σύγχυση στις μάζες».

Εν προκειμένω, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, ο δημοσιογράφος είχε ενημερώσει τους αρμοδίους ότι δεν πρόκειται να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας, παραιτούμενος ωστόσο του μισθού του. Βάσει του νέου καταστατικού του ΚΚΕ τα κομματικά μέλη που εργάζονται στα κομματικά ΜΜΕ αμείβονται εφ’ εξής με τα χρήματα που λαμβάνουν τα επαγγελματικά στελέχη (υπολογίζονται περί τα 800 ευρώ). Στο πλαίσιο αυτό ζητείται από τους εργαζομένους η παραίτησή τους και η υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας.

Ωστόσο, ο Ν. Μπογιόπουλος φέρεται να είχε δηλώσει ότι δεν θα φύγει από τον «Ριζοσπάστη» παρά το γεγονός ότι αποποιείτο του κομματικού μισθού του, κάτι που οδήγησε ενδεχομένως στην απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για την απομάκρυνσή του.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ