16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ξεδιπλώνοντας το σχέδιο αποδόμησης Βαρουφάκη

Ημερομηνία:

Στο… κρανίο φαίνεται να τα έχει πάρει τελείως η Γερμανία, με τον Σόιμπλε να αναφέρει και ξαναναφέρει τις λέξεις τρόικα και μνημόνιο όπου σταθεί και όπου βρεθεί για να αποδημήσει την Ελληνική Κυβέρνηση και τους χειρισμούς της.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες μετά το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε χαρακτηριστικά «η Ελλάδα πρέπει να συνομιλήσει με τους θεσμούς για να εγγυηθεί ότι το Μνημόνιο Κατανόησης εκπληρώνεται». Μάλιστα, τόνισε ότι «μόνο όταν εκπληρωθεί αυτός ο όρος υπάρχει μια πιθανότητα να υπάρξει μια εκταμίευση από το πρόγραμμα».

Η δυσφορία τους για τις εξελίξεις άρχισε να διαφαίνεται όταν άκουσαν από τον Βαρουφάκη τις λέξεις δημοψήφισμα ή εκλογές…  Δεν διανοούνται καθόλου μια τέτοια εξέλιξη. Αν ο Τσίπρας προχωρούσε σε κάτι από τα δύο, αυτή την στιγμή, θα συγκέντρωνε πολύ μεγάλα ποσοστά και θα εδραίωνε την διαπραγματευτική του θέση ακόμη περισσότερο εντός Ευρώπης, ενώ την ίδια ώρα θα έδινε μια περαιτέρω ώθηση στο κόμμα των Podemos… με αποτέλεσμα κατά το Σεπτέμβριο δυο χώρες με αντιγερμανικό χαρακτήρα με φρέσκια εντολή να μπορούν να παίξουν τα δικά τους παιχνίδια στα τεκταινόμενα .

Έτσι λοιπόν έπαιξαν μπάλα με τη λέξη δημοψήφισμα του Βαρουφάκη στο γνωστό και από τα παλαιά ζήτημα εντός ή εκτός του ευρώ!

Άδραξαν δηλαδή την ευκαιρία και δημιούργησαν ντόρο στα ΜΜΕ…  στη λογική του διασυρμού των χειρισμών Βαρουφάκη ώστε μετέπειτα να μπορέσουν να τελειώσουν με συνοπτικές διαδικασίες τον Τσίπρα…

Αφού λοιπόν δεν τους έκατσε η μπίλια, έβγαλαν στην σέντρα και τον υπουργό Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν, να λέει ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος θα είναι εκτός διαπραγματεύσεων, δημιουργώντας πάλι ένα νέο πανηγυράκι στα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ!!! Τελικά λίγες ώρες μετά ήρθε και η διάψευση.

Η τελευταία κίνηση τους ήταν να εγκλωβίσουν τον Γιάνη Βαρουφάκη σε μια συνάντηση στις Βρυξέλες με τα τεχνικά κλιμάκια, τα οποία θα αξιολογήσουν τις μεταρρυθμίσεις. Ο υπουργός όμως δεν τσίμπησε και την «κάνει» το βράδυ κατά Παρίσι μεριά για να συναντήσει την Πέμπτη μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία. Ο Βαρουφάκης επίσης  στο πρόγραμμα του έχει  εντάξει και μια συνάντηση και με  τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Σαπέν.Την Παρασκευή πάντως θα αναχωρήσει μαζί με τον πρωθυπουργό και πάλι για τις Βρυξέλλες καθώς υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

topontiki.gr/

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ