15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ξεκίνησε η εκπομπή της ΕΔΤ στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Ξεκίνησε προχθές και από το Κέντρο Εκπομπής της Μαλάξας για τους κατοίκους των Χανίων και του Ρεθύμνου η αναμετάδοση του προγράμματος της “Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης” ή “Δ.Τ.”, όπως πλέον ονομάζεται το νέο κανάλι που εκπέμπει από την κυβέρνηση.Η αναμετάδοση γίνεται μόνο ψηφιακά από τον δίαυλο 39, ακριβώς στη συχνότητα στην οποία παλαιότερα οι τηλεθεατές μπορούσαν να δουν το πρόγραμμα του “Euronews” το οποίο είχε διακοπεί προ μηνών από την τότε διοίκηση της ΕΡΤ και πριν ξεκινήσει η “Δ.Τ.”, εμφανιζόταν μόνον χρωματιστές μπάρες.
Το πρόγραμμα της “Δ.Τ.” αποτελείται προς το παρόν μόνον από παλιές ταινίες και ντοκιμαντέρ αρχείου.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η λειτουργία των αναλογικών πομπών της ΕΡΤ στην Σκλόκα από την οποία έχουν λήψη αρκετές περιοχές των δύο Νομών. Προ ημερών είχε επιτευχθεί μέσα από τους πομπούς της Σκλόκας στους αναλογικούς διαύλους 27 της ΝΕΤ και 47 της ΕΤ-3 η αναμετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων της υπό κατάληψη ΕΡΤ.

Η ΕΡΑ ΧΑΝΙΩΝ

Επίσης, συνεχίζεται η λειτουργία της ΕΡΑ Χανίων στη Σούδα με εκπομπές των εργαζομένων αλλά και με αναμετάδοση της κεντρικής ΕΡΑ.
Η ΕΡΑ Χανίων αναμεταδίδεται στα FM από τις συχνότητες των 100,6 Μhz από Μαλάξα και 104 Mhz από Σκλόκα και στα μεσαία κύματα (MW/AM) από τη συχνότητα των 1.512 Khz. Επίσης, στο Διαδίκτυο και μέσα από το Πολυτεχνείο Κρήτης στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://www.tuc.gr/478.html

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ