22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ξεκινάνε σήμερα τα σεμινάρια Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Κισσάμου

Ημερομηνία:

Σήμερα Τρίτη 21 Απριλίου 2015 ξεκινάει – και επίσημα – η λειτουργία του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κισσάμου με τα πρώτα επιμορφωτικά σεμινάρια να αφορούν τις θεματικές ενότητες «Ρωσικά για τον Τουρισμό» (2 τμήματα – 40 εκπαιδευόμενοι)» και «Πρακτικές Συμβουλές Υγιεινής Διατροφής» (1 τμήμα – 16 εκπαιδευόμενοι).

Την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Απριλίου πρόκειται να ξεκινήσουν τα σεμινάρια για τη «Διαδικτυακή προβολή και διαχείριση επιχείρησης τουριστικών υπηρεσιών» (20 επιμορφούμενοι) ενώ το Σάββατο 25 Απριλίου θα ξεκινήσει το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Αγγλικά για τον τουρισμό» (20 εκπαιδευόμενοι).

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει σταδιακή ενεργοποίηση και άλλων τμημάτων ενώ ο συνολικός αριθμός των ωφελουμένων που θα παρακολουθήσουν τα επιμορφωτικά σεμινάρια του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κισσάμου, ανέρχεται σε 350 άτομα περίπου.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Κισσάμου κ. Θεόδωρο Σταθάκη «τα παρεχόμενα επιμορφωτικά προγράμματα απευθύνονται σε όλους – ενήλικες άνεργους και εργαζόμενους, ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, νέους, φοιτητές κ.λπ., – και θα προσφέρονται δωρεάν με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για γνώση και ενεργό συμμετοχή» προσθέτοντας πως «με την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα δοθούν στους εκπαιδευόμενους βεβαιώσεις παρακολούθησης».

«Η σημερινή πραγματικότητα και αναγκαιότητα, οι σημερινές μορφωτικές και κοινωνικές ανάγκες για δυνατότητα ίσων ευκαιριών και πρόσβασης στην πληροφορία, τη γνώση την μάθηση επιβάλει τέτοιες δράσεις, όπως αυτές που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή της Κισσάμου που θα λειτουργήσουν προς όφελος της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης και της Δια Βίου Εκπαίδευσης» υπογραμμίζει ο κ. Σταθάκης.

Σημειώνεται τέλος, ότι η λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κισσάμου εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Προγράμματα Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το Ινστιτούτο Γκαίτε, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης...

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό στον κόμβο Γαλατά

Ένας οδηγός μηχανής τραυματίστηκε, σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη...