18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ξεκινά πρόγραμμα δωρεάν στείρωσης και σήμανσης στα Χανιά – Πάνω από 7.000 αδέσποτα στα Χανιά

Ημερομηνία:

Πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν στείρωσης και σήμανσης δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς ξεκινά στα Χανιά, με τη χρηματοδότηση από φιλοζωικούς οργανισμούς και Ευρωπαίους σπόνσορες, σε συνεργασία με τους φιλοζωικούς συλλόγους “Η Κιβωτός του Νώε” και “Πανελλαδική Φλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία”.

Η σήμανση των ζώων με τσιπ θα γίνει με χορηγίες από την Ελλάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6986522692 από τις 19.00 έως τις 20.00 το βράδυ, ή να αναζητήσουν πληροφορίες στο site του συλλόγου “Η προστασία των ζώων”.

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο Χανίων, η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Αναστασία Μπομπολάκη ανέφερς πως μόνο το 2015 έχουν καταγγελθεί στον σύλλογο περίπου 500 κακοποιήσεις ζώων, ενώ το 2014, τα περιστατικά έφτασαν τα 2000

Οσο για τα αδέσποτα, αυτά υπολογίζονται σε πάνω από 7.000 στα Χανιά, ενώ οι τηλεφωνικές καταγγελίες για εγκατάλειψη ζώων ξεπερνούν τις 50 σε καθημερινή βάση.

“Με αφετηρία τη σκέψη ότι τα αδέσποτα δημιουργούνται από εμάς τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων ζώων, σκύλων και γατών και γνωρίζοντας ότι η στείρωση του κατοικιδίου δεν είναι στην κουλτούρα μας, έχοντας δε κατά νου ότι ο περιορισμός των αδεσπότων μέσω της στείρωσής τους έχει αποτύχει πανελλαδικά για πολλούς λόγους και κυρίως με ευθύνη των δήμων και της πολιτείας, σκεφτήκαμε να περάσουμε σε δράσεις. Αναζητήσαμε σπόνσορες, χορηγούς στο εξωτερικό και σήμερα μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας φιλοζωική οργανισμοί από την ΕΕ”, είπε χαρακτηριστικά η κα Μπομπολάκη.

neatv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...