14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ξεκινούν ξανά οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών – Από 9 έως 11 άδειες αυτή την φορά

Ημερομηνία:

Με ασάφειες όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα και τους όρους με τους οποίους θα διεξαχθεί αυτή την φορά η Αδιαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, αλλά σαγή πρόθεση να γίνει εκ νέου η διαδικασία έληξε η ενημέρωση από το ΕΣΡ των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής  Ρ. Μορώνης επικαλέστηκε για την καθυστέρηση που υπάρχει νομικά κενά και τεχνικά προβλήματα, που πρέπει να ξεπεραστούν, προκειμένου το ΕΣΡ να είναι σε θέση να προκηρύξει τον διαγωνισμό. Ο ίδιος προσέθεσε πως με τα σημερινά δεδομένα, και πριν από το νέο ψηφιακό μέρισμα που θα αφορά το 2020-2022, θα μπορούσαν να υπάρχουν εννέα έως έντεκα τηλεοπτικές άδειες εν συνόλω, δηλαδή ειδησεογραφικές και θεματικές, σε συνάρτηση με τις άδειες. Το πόσες από αυτές θα είναι γενικού περιεχόμενου και πόσες θεματικές θα  ξεκαθαριστεί αργότερα.

Αντίθετη άποψη είχε ο Ν. Βούτσης, πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος υποστήριξε ότι, «όλο το πεδίο είναι πλέον διευκρινισμένο» όσον αφορά τα νομικά και τεχνικά ζητήματα και απομένουν λίγες εκκρεμότητες ώστε να προχωρήσει η διαδικασία

«Είναι σαφές ότι το ΕΣΡ σε σύμφωνη γνώμη με την κυβέρνηση, πρέπει να προχωρήσει και θα το κάνει, στην προκήρυξη του διαγωνισμού μέσα από ενδελεχή μελέτη όλων των εκκρεμοτήτων» τόνισε  ο ίδιος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Βούτση θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η προκήρυξη και η διαγωνιστική διαδικασία εντός 2-3 μηνών. Το ίδιο το ΕΣΡ, διαβεβαίωσε, «δουλεύει συστηματικά για το ταχύτερο δυνατόν».

Υπενθυμίζεται πως η όλη διαδικασία ξεκίνησε μετά  τις προειδοποιήσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά, ο οποίος κάλεσε το ΕΣΡ να εκκινήσει τώρα την διαδικασία αδειοδότησης καθώς «δεν υπάρχουν δικαιολογίες για καθυστερήσεις», επισείοντας μάλιστα ότι υπάρχουν πειθαρχικές, αστικές και ποινικές ευθύνες «αν δεν τηρούν τα καθήκοντά τους», ο πρόεδρος του ΕΣΡ δήλωσε, σύμφωνα με τον κ. Βούτση, ότι «δεν αισθάνεται ούτε ότι απειλείται ούτε ότι πιέζεται από πουθενά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ