21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής νέας Φοιτητικής Εστίας από το Πολυτεχνείο Κρήτης

Ημερομηνία:

Την έναρξη των εργασιών κατασκευής νέας Φοιτητικής Εστίας που θα αποτελείται από 4 κτίρια και συνολικά 60 διαμερίσματα γνωστοποίησε με σημερινή της ανακοίνωση η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση του Ιδρύματος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη των εργασιών κατασκευής της νέας Φοιτητικής Εστίας από τον ανάδοχο εργολάβο. Η νέα Φοιτητική Εστία θα αποτελείται από 4 κτίρια και συνολικά 60 διαμερίσματα. Η παράδοση των πρώτων 2 κτιρίων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς.

Έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια από την ολοκλήρωση της Φοιτητικής Εστίας που μπορεί να φιλοξενήσει λιγότερους από 80 φοιτητές. Δυστυχώς ο αριθμός αυτός είναι πλέον απολύτως ανεπαρκής για το μέγεθος του Ιδρύματος. Η Διοίκηση από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε αυτή την αδυναμία και αναζήτησε μεθοδικά λύση στο πρόβλημα. Λύση που είχε σαν αρχική βάση της τη μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες του ΠΚ, ενός νέου τύπου κτιριακού συγκροτήματος που θα χαρακτηρίζεται από ευκολία στην προσαρμογή του και χαμηλό κόστος κατασκευής και συντήρησης. Στη συνέχεια καταβλήθηκε εντατική προσπάθεια να εξασφαλιστούν επαρκείς  χρηματοδοτικοί πόροι μεσούσης της χειρότερης δημοσιονομικής συγκυρίας.

Όμως η προσπάθεια δεν σταματά εδώ. Το όραμά μας είναι η στέγαση να μην αποτελεί εμπόδιο για κανένα φοιτητή που θέλει να σπουδάσει στο Πολυτεχνείο Κρήτης, καθώς με αυτό τον τρόπο μπορούμε να προσελκύσουμε τους καλύτερους φοιτητές. Για την επίτευξή του, απαιτείται περαιτέρω αύξηση της χωρητικότητας της φοιτητικής εστίας. Τα πλάνα που έχουμε καταρτίσει περιλαμβάνουν 3 ακόμα συγκροτήματα, 2 επιπλέον για προπτυχιακούς συνολικής δυναμικότητας 120 διαμερισμάτων και 1 για μεταπτυχιακούς φοιτητές 45 διαμερισμάτων. Έχουμε ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες ωρίμανσης των έργων αυτών με στόχο πολύ σύντομα, με χρήση καινοτόμων χρηματοδοτικών εργαλείων να είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε και στη δημοπράτησή τους.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...