28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ξεσηκώθηκε ο λαός του Πακιστάν για τον βιαστή και δολοφόνο παιδιών – 2 νεκροί σε διαδηλώσεις – Τετράκις εις θάνατον στον θύτη | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ξεσηκώθηκε ο λαός του Πακιστάν ενάντια σε ένα διεφθαρμένο δικαστικό σύστημα.

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Κασούρ, συγκρούστηκαν με την αστυνομία, έκαψαν αυτοκίνητα για την αδράνεια αστυνομικών και δικαστικών αρχείων σχετικά με την υπόθεση της 7χρονης Ζαϊνάμπ Ανσάρι που βιάστηκε και δολοφονήθηκε.

Το σώμα του κοριτσιού βρέθηκε σε μια χωματερή. Ήταν το 12ο παιδί που δολοφονήθηκε το τελευταίο έτος σε μία ακτίνα 2 χιλιομέτρων από την πόλη του Κασούρ.

Δύο διαδηλωτές πέθαναν στις συγκρούσεις με την αστυνομία καθώς η στρατιωτική αστυνομία άρχισε να κτυπά με αληθινές σφαίρες ενάντια σε αμαχους πολίτες που είχαν περικυκλώσει τα σπίτια πολιτικών.

“Θέλουμε δικαιοσύνη και να μας παρουσιάσουν τον πραγματικό εγκληματία μπροστά μας”, είπε ο θείος της δολοφονηθείσας. Είπε ότι φοβάται ότι η αστυνομία, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει το εξοργισμένο πλήθος θα σκοτώσει κάποιον αθώο στον οποίο θα ρίξει την ευθύνη για το έγκλημα.

Ο πατέρας της 7χρονης Αμήν Ανσάρι είπε ότι τον ενημέρωσαν ότι η αστυνομία “δεν έκανε τίποτα” όταν έγινε η πρώτη καταγγελία για την εξαφάνιση του κοριτσιού. Αντ’ αυτού “καθόντουσαν και έτρωγαν” ενώ “η οικογένειά μου και φίλοι έψαχναν μέρα και νύχτα να βρουν την κόρη μου”.

“Στο Πακιστάν, δικαιοσύνη υπάρχει μόνο για τους ισχυρούς και πλούσιους. Εμείς είμαστε απλά έντομα”, είπε.

Κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι ήταν το 12ο περιστατικό αυτό τον χρόνο.

Μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα η αστυνομία και το δικαστικό σύστημα κινητοποιήθηκε. Και ο ένοχος βρέθηκε. Πρόκειται για τον 24χρονο Ιμράν Αλί, έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν ύποπτος και παλιότερα για συμμετοχή σε διεθνή κύκλωμα που τροφοδοτούσε τις χώρες της δύσης με πορνογραφικό υλικό.

Ο Άλι, γενετικό υλικό του οποίου βρέθηκε τόσο στο σώμα της Ζαϊνάμπ όσο και σε άλλα έξι θύματα, ομολόγησε τελικά οκτώ ανθρωποκτονίες.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε τετράκις εις θάνατον: μία για την απαγωγή του κοριτσιού, άλλη μία για τον βιασμό, την τρίτη για τη δολοφονία και την τέταρτη «για άλλα τρομοκρατικά αδικήματα», όπως είπε στους δημοσιογράφους ο γενικός εισαγγελέας της επαρχίας Παντζάμπ, Ιχτεσάμ Καντίρ.


18930986

Η δίκη, που δεν αφορούσε τις υπόλοιπες δολοφονίες που φέρεται ότι διέπραξε ο Άλι, έγινε κεκλεισμένων των θυρών στη φυλακή Κοτ Λαχπάτ της Λαχόρης, για λόγους ασφαλείας. Μόνο οι συγγενείς των θυμάτων ήταν παρόντες στην αίθουσα.

Το δικαστήριο επέβαλε στον Ιμράν Άλι πολλές άλλες ποινές, όπως αυτή των ισοβίων, καθώς και πρόστιμα συνολικού ύψους 3,2 εκατομμυρίων ρουπιών (περίπου 24.000 ευρώ).

"google ad"

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=-bxFCC5S9tM”]

«Ήταν μια δίκαιη δίκη», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου Μιάν Σουλτάν Μασούντ, που διορίστηκε στη θέση αυτή από το κράτος αφού ο προηγούμενος παραιτήθηκε. «Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε το έγκλημα. Στο πλαίσιο αυτό, ήταν σωστό που τον καταδίκασαν σε θάνατο», πρόσθεσε.

Η μητέρα της Ζαϊνάμπ εξέφρασε την ικανοποίησή της. «Θέλω να τον κρεμάσουν δημοσίως στο σημείο απ’ όπου άρπαξε το παιδί», είπε η Νουσράτ Μπίμπι.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10 χρόνια κάθειρξη στον 43χρονο Ηρακλειώτη που σκότωσε την 31χρονη φίλη του

Σε θανατηφόρα σωματική βλάβη μετέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης  την...