16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ξεσπάθωσε και ο Μητροπολίτης Κισάμου Αμφιλόχιος για την κατολίσθηση στον Σταλό: “Σοβαρευτείτε κύριοι της όποιας εξουσίας”

Ημερομηνία:

Μέχρι και ο Μητροπολίτης Κισάμου Αμφιλόχιος ξεσπάθωσε γισ την κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ, στο ύψο του Σταλού και την αδυναμία των υπεύθυνων – ανεύθυνων να καθαρίσουν το σημείο ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η κίνηση των οχημάτων.

Με επιστολή του προς την εφημερίδα μας αναφέρεται στις συνέπειες της απαγόρευσης κυκλοφορίας ενώ κατακεραυνώνει τους “υπεύθυνους – ανεύθυνους” και “αρμόδιους – αναρμόδιους”.

Διαβάστε την επιστολή του:

“Επί ένα και πλέον μήνα γινόμαστε μάρτυρες σε ένα… θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστές τους… υπεύθυνους – ανεύθυνους και τους… αρμόδιους-αναρμόδιους! Ο Δήμος λέει η Περιφέρεια, η Περιφέρεια λέει το Υπουργείο, το Υπουργείο λέει τα αντίθετα και…. ξανά προς την δόξα τραβά!!

Το μέγα βέβαια πρόβλημα και θέμα είναι ότι τις συνέπειες της ανευθυνότητας όλων των… υπεύθυνων-ανεύθυνων και… αρμόδιων-αναρμόδιων… τις συνέπειες όλης αυτής της αλλόκοτης και αδικαιολόγητης συμπεριφοράς και αντιμετώπισης ενός τόσο σοβαρού θέματος και προβλήματος πληρώνει ο μισός και πλέον πληθυσμός του Νομού Χανίων, ίσως και περισσότεροι, εάν θα συνυπολογίσει κανείς τους εκατοντάδες δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους (εκπαιδευτικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιώτες, γονείς που μεταφέρουν τα παιδιά τους σε σχολεία, κλπ) που κινούνται στον περίφημο και περιβόητο Βόρειο Οδικό Άξονα και συγκεκριμένα στο ύψος της Εθνικής οδού Χανίων- Κισάμου, στο ύψος του Σταλού, καθώς περί του ΒΟΑΚ ο… λόγος!!!

Σύμφωνα δε με νέα ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας ο δρόμος κλείνει επ΄ αόριστον, αναιρώντας άλλες ενημερώσεις ότι θα ανοίξει το ένα ρεύμα, θα τοποθετηθούν φανάρια, κλπ. Προφανώς η Αστυνομία προστατεύοντας τους πολίτες οφείλει να μεριμνήσει για την ασφάλεια των στους δρόμους και καλώς πράττει και παίρνει τα μέτρα αυτά, ή όποια άλλα μέτρα κρίνει αναγκαία και απαραίτητα.

Εύλογο όμως και αναπάντητο τίθεται, από κάθε καλοπροαίρετο πολίτη αυτού του τόπου ο οποίος ζητά τα αυτονόητα και δεδομένα, το ερώτημα: Γιατί κύριοι της εξουσίας τόση ανευθυνότητα σε ένα μείζονος σημασίας θέμα, το οποίο δεν αφορά απλώς την ποιότητα ζωής των πολιτών ενός τόπου (που σαφώς και είναι αναφαίρετο δικαίωμα και απαίτηση η ποιότητα της ζωής), εν προκειμένω όμως αφορά αυτή καθεαυτή την ζωή, καθώς οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από όλη αυτή την ακαταλόγιστη αδιαφορία και ανευθυνότητα αγγίζουν το μέγιστο αγαθό που είναι η ζωή; Πολλαπλασιάζεται ο χρόνος κίνησης στον δρόμο, το κομμάτι της παλαιάς εθνικής οδού που καλείται να διασχίσει ο οδηγός και οι συνεπιβάτες του είναι τελείως ακατάλληλο, γεμάτο λακκούβες και.. χαβούζες με νερό που λόγω του νερού καθίστανται επικίνδυνες.

Μόλις σήμερα το απόγευμα πηγαίνοντας Χανιά το 2ο μπροστινό αυτοκίνητο έπεσε σε μία απ΄ αυτές τις… χαβούζες με αποτέλεσμα να σχιστεί το λάστιχο του αυτοκινήτου. Σταμάτησε ο οδηγός, κατέβηκε με καταρρακτώδη βροχή από το αυτοκίνητο του, διαπίστωσε το γεγονός και… δεν χρειάζεται πολύ φαντασία για να σκεφτεί κανείς το… τι ακολούθησε!

Εκτός την ταλαιπωρία του ανθρώπου, μπλόκαρε ο δρόμος και.. το χάος.. Δηλαδή: πόσων κατηγοριών και ταχυτήτων πολίτες έχουμε στην Μεγαλόνησο Κρήτη; Μήπως η Δυτική Κρήτη ανήκει στο.. άλλο ημισφαίριο του πλανήτη; Αυτά δε εν σωτηρίω έτη 2019 σε ένα τόπο, την Κρήτη και την Ελλάδα, που γέννησε το φως και τον πολιτισμό και όχι σε μία χώρα τριτοκοσμική ίσως, όπως έχουμε συνηθίσει εμείς οι… δήθεν πολιτισμένοι να ονομάζουμε τον αναπτυσσόμενο τρίτο κόσμο!! Και εδώ, εν προκειμένω, γεννάται το ερώτημα: Ιδού και άλλο ερώτημα! Τελικώς, τι εστί πολιτισμός; “Η Ελλάδα, είχε πει η μεγάλη και αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη, πρέπει να πρωταγωνιστεί για τον πολιτισμό. Η Ελλάδα, αυτό είναι η κληρονομιά της, αυτό είναι η περιουσία της και αν το χάσουμε αυτό δεν είμαστε ΚΑΝΕΙΣ” .

Βλέποντας και αξιολογώντας λοιπόν όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και ανάμεσα μας και, με κίνητρο και κριτήριο, το περί ου ο λόγος θέμα, τον τρόπο αντιμετώπισης του και τις συναφείς συμπεριφορές και συνέπειες, σκέφτομαι και διερωτώμαι: Μήπως… οδηγήσαμε τα βήματα μας στην εποχή ενός πολιτισμού άψυχου, ψυχρού, χωρίς ηθική, περιεχόμενο, ουσία και καλλιέργεια; Ενός πολιτισμού που κλείνει την καρδιά και πουλά την ψυχή του; Ενός πολιτισμού που αποθεώνει το κέρδος, καθιστώντας το συντελεστή της ευδαιμονίας των ανθρώπων; που, άκριτα και αβασάνιστα, υιοθετεί και επιτρέπει τα πραγματικά ήθη της ψυχής ενός λαού να διαδεχθούν ο ωχαδερφισμός, η ανευθυνότητα και η αδιαφορία; Γιατί αν… έτσι έχουν τα πράγματα, τότε μοιάζει να οδηγούμαστε στο… ΚΑΝΕΙΣ!!

Σοβαρευτείτε λοιπόν κύριοι της όποιας εξουσίας. Αναλάβετε τις ευθύνες σας, σκύψτε στο πρόβλημα, το οποίο από πολλού καιρού θα έπρεπε να είχατε λύσει. Εάν δε αρέσκεστε στο…. άθλημα του πινγκ-πόγκ, το οποίο δεν ξέρω αν είναι.. Ολυμπιακό, δεν μπορεί όμως να παίζεται εις βάρος της ασφάλειας και της ζωής εκατοντάδων-χιλιάδων πολιτών του τόπου και της Κρήτης όλης.

Και επειδή οι καιροί είναι… πονηροί και πολλοί είναι εκείνοι που ψάχνουν παντού… σκιές και φαντάσματα, από ανασφάλεια πιθανών κινούμενοι, δηλώνω απερίφραστα ότι ο λόγος, οι σκέψεις αυτές καμία απολύτως σχέση έχουν με χρώματα και κόμματα, ιδεολογίες και θεωρίες, συμπολιτεύσεις, αντιπολιτεύσεις και άλλα… τινά!

Απελθέτω αφ΄ ημών! Εκφράζουν όμως την αγωνία και διαμαρτυρία ενός πολίτη αυτού του τόπου ο οποίος ζει και λειτουργεί, ως πρόσωπο και ως θεσμός, στο κομμάτι αυτό της Κρήτης που επί ένα και πλέον μήνα είναι αποκομμένο και αφημένο στην τύχη του, γιατί κανείς δεν είναι υπεύθυνος και αρμόδιος να δώσει λύση!! Γι΄ αυτό λοιπόν και πριν αρχίσουμε να… σιγοτραγουδούμε «Χαιρετίσματα λοιπόν στην.. εξουσία»! δώστε λύση. Εδώ και τώρα! Το οφείλετε στον τόπο και τους ανθρώπους του, στην Κρήτη όλη!

Μητροπολίτης
Κισάμου και Σελίνου
Αμφιλόχιος”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ