15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ξεσπαθώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γ.Ν. Χανίων: «Κάτω τα χέρια από τον Διευθυντή Ιατρό Ιωάννη Τζανάκη»

Ημερομηνία:

Για προσπάθεια σκόπιμης σπίλωσης του ονόματος του διευθυντή της νεφρολογικής κλινικής και διευθυντή του παθολογικού τομέα του Νοσοκομείου Χανίων Δρ. Ιωάννη Τζανάκη αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γ.Ν. Χανίων.

Ο Σύλλογος συμφωνεί με την ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων που μιλά για επίθεση της εφημερίδας «Κόσμος» που σκοπό έχει την προώθηση συμφερόντων ιδιωτικών κλινικών.

Πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων ομόφωνα, μετά από έκτακτο Δ.Σ, αισθάνεται την ανάγκη να δηλώσει την αμέριστη και καθολική του συμπαράσταση στον Διευθυντή της νεφρολογικής κλινικής και Διευθυντή Παθολογικού τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων Δρ. Ιωάννη Τζανάκη, καθώς και σε όλο το προσωπικό της ΜΤΝ, μετά την άδικη και στοχευόμενη επίθεση που δέχτηκαν από την εφημερίδα «Κόσμος» των Χανίων. Συκοφαντική γιατί ο κύριος Τζανάκης, ως ένα από τα μέλη της επιτροπής προμηθειών ως όφειλε ζήτησε  την εφαρμογή του νόμου (ξεχνάει η εφημερίδα τεχνηέντως ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη από το Δ.Σ του νοσοκομείου μετά  από ερώτημα στο Υπουργείο Υγείας και έγγραφο-απάντηση της 7ΥΠΕ) και προσβλητική για το επιστημονικό του κύρος και την ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση με την οποία εργάζεται μέρα-νύχτα είτε εφημερεύει είτε όχι, πάντα κοντά στον άρρωστο κάτι που είναι γνωστό σε όλους τους Χανιώτες και δεν μπορεί ΚΑΝΕΝΑΣ να το αμφισβητήσει. Άλλοι προφανώς είναι οι λόγοι της συκοφαντικής αυτής επίθεσης και συμφωνούμε απόλυτα με την ανακοίνωση-καταγγελία της Ένωσης Γιατρών Χανίων περί προσπάθειας προώθησης συμφερόντων των ιδιωτικών κλινικών. Ενοχλεί ο κύριος Τζανάκης μάλλον κάποιους κλινικάρχες και αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά το φύλλο της εφημερίδας «Κόσμος» τις 15/10/2016 εύκολα το αντιλαμβάνεται!!

Συγκεκριμένα:

1)Διαμαρτύρεται ο αρθρογράφος για τον μεγάλο αριθμό ασθενών που εξυπηρετεί (90) ξεχνώντας το αναφαίρετο δικαίωμα των ασθενών να επιλέγουν τον γιατρό τους και την μονάδα παροχής υπηρεσιών υγείας. Εσάς μπορεί να σας ενοχλεί που εμπιστεύονται περισσότερο το δημόσιο νοσοκομείο (γιατί άραγε?) αλλά αυτό εμάς μας τιμά και αυτός άλλωστε είναι ο ρόλος μας ως δημόσιοι λειτουργοί υγείας. Εύγε στο προσωπικό της ΜΤΝ και κυρίως στον Διευθυντή της γιατί αυτό θέλει ο Χανιώτικος λαός.

2)Ενδιαφέρεται τάχα για τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου και τα έξοδα που προκύπτουν από την λειτουργία της ΜΤΝ και προτείνεται να περιοριστεί η λειτουργία της και να πάνε οι αιμοκαθαιρούμενοι στις ιδιωτικές κλινικές. Εμείς και οι Χανιώτες θέλουμε ένα ΕΣΥ να αναπτύσσεται, εσείς να συρρικνώνεται!! Θα έχετε μάλλον τους λόγους σας, άλλωστε όλοι κρινόμαστε από τον κόσμο. Με αυτές τις μνημονιακές λογικές συρρίκνωσης του ΕΣΥ παραμένουν κλειστά κρεβάτια στις ΜΕΘ και χάνονται ανθρώπινες ζωές. Δεν χρειάζεται νομίζουμε άλλη απόδειξη για το λόγο της επίθεσης σας στον Διευθυντή της Μονάδας Τεχνικού Νεφρού.

3) Το αν είναι επωφελές, όπως αναφέρεται, για την καθημερινότητα του ασθενή και την μακροημέρευση του το περιβάλλον των ιδιωτικών κλινικών, το κρίνουν πρωτίστως οι δέκτες των υπηρεσιών υγείας, που όπως αναφέρει η εφημερίδα προτιμούν να «στοιβάζονται» στην ΜΤΝ του ΓΝ Χανίων!!!. Δεν μπορεί όμως να συκοφαντείτε το έργο ενός λαμπρού επιστήμονα και της ομάδας του, που έχει άλλωστε εκπαιδεύσει πλήθος νέων επιστημόνων που τώρα στελεχώνουν και τις ιδιωτικές μονάδες αιμοκάθαρσης!!. Τέλος οι αναφορές του εκλιπόντος Προέδρου Νεφροπαθών Ελλάδος Καστρινάκη Γεώργιου αιμοκαθαιρόμενου κατά καιρούς στην ΜΤΝ του Νοσοκομείου μας, για τις πολύ υψηλές υπηρεσίες που προσφέρει η μονάδα μας, σας διαψεύδουν. Ο εν λόγω αιμοκαθαιρόμενος κάτι περισσότερο θα ήξερε από εσάς.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΤΟΥ ΓΝ ΧΑΝΙΩΝ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Δρ ΤΖΑΝΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...