16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ξύπνησαν” μνήμες στην υπόθεση των Ζωνιανών – Διεκόπη η δίκη των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ

Ημερομηνία:

Επρόκειτο να δικαστούν ο πρώην Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Αντώνης Βιττωράκης, καθώς και δύο πρώην Αστυνομικοί Υποδιευθυντές της Α.Δ. Ρεθύμνης – Και οι τρεις έδωσαν σήμερα το “παρών” στο δικαστήριο

Την Πέμπτη επρόκειτο να εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου η υπόθεση των Ζωνιανών, σε ότι αφορά στις ευθύνες των επικεφαλής αστυνομικών στην επιχείρηση, ωστόσο, η δίκη, μετά τη σχετική εκφώνηση, λόγω παρέλευσης του ωραρίου, διεκόπη και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη.

Δικάζονται ο τότε γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης Αντ. Βιττωράκης καθώς και δύο αξιωματικοί από το Ρέθυμνο που είχαν την εποπτεία της επιχείρησης στα Ζωνιανά.

Οι τρεις , που έδωσαν το “παρών”, κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος, ενώ απέναντί τους έχουν τους ειδικούς φρουρούς και την οικογένεια του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη, ο οποίος νοσηλεύεται μέχρι σήμερα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, σε άγρυπνο κώμα, με τετραπληγία, χωρίς κατακλίσεις, με ελεγχόμενες τις λοιμώξεις, με τραχειοστομία-γαστροστομία και υπό αυξημένη ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα.

Έχει προηγηθεί ένορκη διοικητική εξέταση, από την οποία προέκυπταν ευθύνες ενώ μετά την άσκηση ποινικών διώξεων, η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...