19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Οµαλά αλλά µε αποκλεισµούς και κάγκελα οι παρελάσεις στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Ομαλά και χωρίς εντάσεις πραγματοποιήθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου σε Χανιά και Ρέθυμνο, ενώ μικροένταση χωρίς συνέχεια δημιουργήθηκε στο Ηράκλειο.

Αναλυτικά στο Ηράκλειο η ένταση προέκυψε όταν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιχείρησαν να προσεγγίσουν το χώρο των επίσημων. Ένα άτομο προσήχθη από την  αστυνομία για να αφεθεί λιγο αργότερα ελεύθερο.

Στα Χανιά

Χωρίς προβλήματα και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε στα Χανιά η παρέλαση για την 25η Μαρτίου. Ο χώρος όπου βρισκόταν η εξέδρα των επισήμων είχε αποκλειστεί σε ακτίνα 100 μέτρων από αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στο σημείο, ωστόσο η παρέλαση στην οποία συμμετείχαν τμήματα της μαθητιώσας και σπουδάζουσας νεολαίας των ενόπλων δυνάμεων και παραδοσιακοί σύλλογοι πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα. Λίγο μετά ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης στα πλαίσια καλέσματος από την ΕΛΜΕ .

Στην παρέλαση συμμετείχε και ο σύλλογος Κυπρίων που δραστηριοποιείται στα Χανιά τα μέλη του οποίου φώναξαν το σύνθημα , «κάτω τα χέρια από την Κύπρο».

Δηλώσεις βουλευτών

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης ο οποίος τόνισε ότι «το περιεχόμενο και το νόημα της σημερινής ημέρας καθρεπτίζει το ίδιο το περιεχόμενο και το νόημα της εθνικής μας ταυτότητας. Στις δύσκολες μέρες που ζούμε , στις δύσκολες μέρες για τον ελληνισμό, αποκτά ξεχωριστή σημασία να νοιώσουμε ακριβώς το νόημα και το περιεχόμενο της σημερινής ημέρας. Μια ζωντανή και ουσιαστική σχέση με την ιστορία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να σταθούμε όρθιοι με αξιοπρέπεια στο παρών και να πορευτούμε στο μέλλον. Με σοβαρότητα, με συστηματική δουλειά με σταθερότητα στις αρχές μας με ακλόνητη πίστη , η πατρίδα μας θα τα καταφέρει, ο ελληνισμός θα τα καταφέρει».

Το “παρών” στις εκδηλώσεις έδωσαν ακόμα ο τρίτος αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης και το σύνολο των τοπικών αρχών.

«Τα διδάγματα των αγώνων του 1821 μας έχουν δώσει κάποια διδάγματα που πιστεύω ότι είναι επίκαιρα. Δεν φτάνουν μόνο οι θυσίες δεν φθάνει μόνο ο ενθουσιασμός δεν φτάνει μόνο ο αγώνας. Αυτά όλα, πρέπει να συνοδεύονται από σωφροσύνη για να έχομε αποτέλεσμα», ανέφερε στις δηλώσεις ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης τόνισε ότι «οι αξίες της ελληνικής επανάστασης, η ελευθερία, η ισότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη εμπνέουν τους διαδοχικούς αγώνες του λαού μας εδώ και 2 αιώνες και παραμένουν πηγή έμπνευσης και δίνουν προοπτική σε κάθε δύσκολη συγκυρία που έζησε αυτός ο τόπος» Μετά το τέλος της παρέλασης εκπαιδευτικοί, φοιτητές και πολίτες πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία με κατάληξη την πλατεία της δημοτικής αγοράς.

Και στο Ρέθυμνο η παρέλαση πραγματοποιήθηκε ομαλά. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο  υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Αντιπροσωπείες των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χανίων συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου σε διάφορους Δήμους των Χανίων.

Πιό συγκεκριμένα το παρόν έδωσαν στις κεντρικές εκδηλώσεις στα Χανιά, στις εκδηλώσεις του Δήμου Αποκορώνου και στις εκδηλώσεις του Δήμου Πλατανιά.

"google ad"

Στις εκδηλώσεις των Χανίων οι εκπρόσωποι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων παρακολούθησαν την δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Χανίων και στη συνέχεια προέβησαν σε κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας όπου εκ μέρους του κινήματος κατέθεσε στεφάνι ο Προεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Νομού αλλα και ο εκπρόσωπος της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Εκ μέρους της Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κρήτης, κατέθεσαν στέφανο προς τιμήν των ευκλεώς αγωνισαμένων και ηρωικώς πεσόντων Εθνικών Αγωνιστών της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου του 1821 στο Μνημείο Ηρώων στα Χανιά, ο Ελευθέριος Νικολάου, υπεύθυνος Περιφέρειας Κρήτης και ο Χρήστος Καντεράκης, πολιτευτής και μέλος της Νεολαίας.

Μήνυμα του Υπεύθυνου Περιφέρειας Κρήτης της Νεολαίας:

«Σήμερα, ημέρα που η Κύπρος, η Ελλάς του Νότου, δεινοπαθεί ακόμα και αγωνίζεται ανάμεσα στην λευτεριά και την υποδούλωση, ο Παγκόσμιος Ελληνισμός εορτάζει αυτή την διπλή εορτή του Έθνους μας, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική μας Παλιγγενεσία. Τώρα είναι μια εποχή που μας πρέπει μόνο η Εθνεγερσία όπως τότε το 1821, να αγωνιστούμε υπέρ βωμών και εστιών, να διασώσουμε το Έθνος μας που περνά τις δυσκολότερες ημέρες της νεότερης ιστορίας του. Ο λαός μας ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει σκλαβιά, αλλά και τι σημαίνει αγώνας για την ελευθερία και τα ιδανικά μας. Είναι λοιπόν η ώρα της αφύπνισης και της συνένωσης όλων των Ελλήνων για μια Ελλάδα ελεύθερη από τις εξαρτήσεις, αδούλωτη στο Πνεύμα, όπως μας δίδαξαν οι Ήρωες Πρόγονοί μας. Είναι η ώρα να παραμερίσουμε όλα εκείνα τα οποία τεχνητά μας χωρίζουν, μπροστά στο μεγάλο που μας ενώνει: την Ελλάδα, την Πατρίδα μας! Χρόνια Πολλά λοιπόν, και Χρόνια Ελληνικά! Ας θυμηθούμε τον Θούριο του Ρήγα Φεραίου, και ας πράξουμε αναλόγως!»

Στην συνέχεια η αντιπροσωπεία μας παρακολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, χωρίς να προσεγγίσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας την εξέδρα των επισήμων, αλλά στεκόμενη ακριβώς απέναντι πίσω απο τους εκπροσώπους αναπήρων πολέμου.

Για τις σιδερόφρακτες παρελάσεις

Ενδεικτικά των συναισθηµάτων της κοινής γνώµης για τη προχθεσινές σιδερόφρακτες παρελάσεις είναι και τα σχόλια χρηστών από το flashnews.gr που παραθέτουµε.

antonis |  25/03/2013 17:45

Ωραίες παρελάσεις με αποκλεισμούς και κάγκελα να μη μπορεί ο κόσμος να δει τα παιδια του… Είναι ευχαριστημένοι οι κυβερνώντες μ’ αυτά τα χάλια; Αν είχαν λίγη τσίπα πάνω τους θα δήλωναν ότι δεν πάνε στην παρέλαση, να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι να μπορεί ο κόσμος να δει τα παιδιά του… όχι να γίνεται αυτό το θέατρο του παραλόγου…

bugs bunny |  25/03/2013 23:15

Πεσ τα ρε φίλε Αντώνη….Άμα φοβούνται οι κότες, οι ξεφτιλισμένοι πολιτικάντηδες, να κάτσουν σπίτι τους και να μπορούμε να πάμε εμείς να δούμε τα παιδιά μας. Ντροπή τους να βάζουν την αστυνομία και τους φαντάρους να μας αποκλείουν από την παρέλαση.

Σ.Σ.: Σημειώνεται ότι και στην προχθεσινή παρέλαση απαγορεύτηκε στους αναπήρους πολέμου η συμμετοχή και των δέκα εκπροσώπων τους και επιτράπηκε μόνο στους τέσσερις απ’ αυτούς να συμμετέχουν.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...