20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Οδ.Βουδούρης: «Να αποφευχθεί η εναπόθεση χημικών της Συρίας στη θάλασσά μας»

Ημερομηνία:

Καλεί σε αγώνα όλους τους φορείς | Συντονισμός σε πανελλαδικό πλέον επίπεδο ξεκινά να οργανώνεται, σχετικά με την επικείμενη καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, πολύ κοντά στο νησί της Κρήτης.Τα μέλη του Συντονιστικού της Κρήτης πραγματοποιούν επαφές με Συντονιστικά από τη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, την Σπάρτη και την Καλαμάτα.

 

Εν τω μεταξύ, την αντίθεσή του στην υδρόλυση των χημικών της Συρίας στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου εκφράζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο νέο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης και καλεί σε αγώνα όλους τους φορείς της περιοχής, ενώ επισημαίνει πως για το σκοπό αυτό απαγορεύτηκε η αλιεία στην περιοχή από 24 Μαΐου έως 15 Ιουλίου. Αυτό βεβαία, όπως έχουν επισημάνει φορείς καθώς και μέλη της Πρωτοβουλίας κατά των Χημικών, δεν ισχύει.

Ο κ. Βουδούρης μεταξύ άλλων σημείωσε επίσης ότι «οι αρμόδιοι, όπως η Ελληνίδα επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μαρία Δαμανάκη, τηρούν σιωπή, αλλά ταυτόχρονα φροντίζουν, συνοδεία 20 πολεμικών πλοίων από διάφορες χώρες, να διασφαλίσουν την υλοποίηση αυτού του επικίνδυνου για την πανίδα της περιοχής εγχειρήματος».

«Καλούμε όλους τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, τα κόμματα και τους συλλογικούς και επαγγελματικούς φορείς της περιοχής μας, να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτή την περιβαλλοντική καταστροφή. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι παραλιακοί Δήμοι πρέπει να πρωταγωνιστήσουν σ’ αυτή την προσπάθεια, οργανώνοντας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και άλλες δράσεις» προσθέτει ο κ. Βουδούρης.

Τέλος, υπογραμμίζει πως «αυτοί που δημιούργησαν τα χημικά και τροφοδότησαν τους πολέμους να αναλάβουν τις συνέπειες και να υποδεχθούν οι ίδιοι τα όπλα μαζικής καταστροφής που παρήγαγαν».

Με πληροφορίες από Newsroom ΔΟΛ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ