14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

ΟΙΕΛΕ: Αποκάλυψη βόμβα – Να ποια είναι τα συνεταιράκια!!!

Ημερομηνία:

Ο ΣΙΕΙΕ ΠΟΥ «ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ, ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ» ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΥΠΕΡ (!) ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ  ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!   18

Ο ΣΙΕΙΕ, που ηγετικά του στελέχη έπαιζαν θέατρο λέγοντας ότι δήθεν «δεν γνώριζαν τίποτε για την υπογραφή της εγκυκλίου», ή ότι «ήταν αχρείαστη η έκδοσή της, καθώς δυναμιτίζει το κλίμα στα σχολεία», κατέθεσε στο ΣτΕ παρέμβαση (συνημμένη) υπέρ του Υπουργού Παιδείας (!) και της εγκυρότητας της προδήλως παράνομης και αντισυνταγματικής εγκυκλίου Φ.18/93893/Δ5/12-7-2013, με την οποία επιχειρείται να αποσυρθεί η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και να ισοπεδωθούν, με ελεύθερες, μαζικές και αναιτιολόγητες απολύσεις, συρρίκνωση των αποζημιώσεων και αφαίρεση της ιδιότητας του λειτουργού της εκπαίδευσης και του υποβιβασμού σε απλό ιδιωτικό υπάλληλο, οι εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας η επιχειρηματολογία της ΟΙΕΛΕ ότι εδώ και αρκετούς μήνες σχολάρχες και Αρβανιτόπουλος πορεύονται χέρι-χέρι και συνδιαμορφώνουν ως καλά «συνεταιράκια» τη διάλυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο ότι αποκαλύπτεται σήμερα η προκλητική και ύποπτη συναλλαγή της πολιτικής ηγεσίας  του Υπουργείου Παιδείας με την ηγεσία των σχολαρχών. Το κέρδος που θα αποκομίσουν από την τυχόν εφαρμογή της εγκυκλίου θα είναι τεράστιο. Αφενός μεν, θα απαλλαγούν από εκπαιδευτικούς που ήδη έχουν βάλει στο στόχαστρο – ανθρώπους με κοινωνική/συνδικαλιστική δράση, παλαιότερους εκπαιδευτικούς με υψηλότερες αποδοχές, συναδέλφους που έχουν κατά καιρούς διεκδικήσει συνδικαλιστικά ή νομικά τα δικαιώματά τους (νόμιμο διορισμό, δεδουλευμένα μηνών, κ.λπ.), εκπαιδευτικούς που αρνήθηκαν να παραβιάσουν κατ’  εντολήν των εργοδοτών τους τη νομοθεσία – αφετέρου δε, θα κερδίσουν πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τη μείωση του μισθολογικού κόστους (το οποίο ήδη έχει πέσει στο 27% του συνόλου των εσόδων!) και την κατά το ήμισυ τουλάχιστον συρρίκνωση των αποζημιώσεων απόλυσης. Ήδη, βέβαια, με διάφορες νομοθετικές παρεμβάσεις του Υ.ΠΑΙ.Θ. (νέο μισθολόγιο, αύξηση ωραρίου) οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων έχουν κερδίσει πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Γϊνεται αντιληπτό, επομένως, ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η ηγεσία των σχολαρχών δεν είναι κοινωνικοί εταίροι, αλλά συνεταίροι σε μια άνευ προηγουμένου στα χρόνια της Μεταπολίτευσης οικονομική πριμοδότηση από την πολιτεία μιας ομάδας 150 ανθρώπων και εις βάρος 12.000 εργαζόμενων.

Οι εργοδότες πετούν με την παρέμβαση στο ΣτΕ υπέρ του Υπουργού Παιδείας και υπέρ της εγκυκλίου τις μάσκες. Αποδεικνύουν ότι θέλουν να μετατρέψουν τα σχολεία σε παντοπωλεία τίτλων σπουδών. Επιβεβαιώνουν, τέλος, ότι η πρωτοφανής παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δραστηριότητας που έζησαν αιρετοί της ΟΙΕΛΕ σε κάποια ιδιωτικά σχολεία με απαγόρευση εισόδου (βλέπε Αρσάκεια, Σχολή Λαμπίρη), με την ως δια μαγείας «εξαφάνιση» εκπαιδευτικών λίγο πριν από προγραμματισμένη ενημέρωση (Μάνεση, Αυγουλέα-Λιναρδάτου) ή με την εντολή του ΣΙΕΙΕ στους ιδιοκτήτες – μέλη του Συνδέσμου να γίνονται οι ενημερώσεις μετά τη λήξη των μαθημάτων, ώστε οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας να μη βρίσκουν παρά ελάχιστους συναδέλφους δεν ήταν διόλου τυχαία. Η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων 20 ετών για τον κλάδο την Τρίτη, 15/10 και η μεγάλη πορεία στη Βουλή θα είναι η δική μας απάντηση στα καλά συνεταιράκια.

ΥΓ Μάθαμε χθες ότι ο πατέρας του Υπουργού Παιδείας είχε ιδιωτικό σχολείο. Αναρωτιόμαστε, μήπως τώρα που βλέπει ότι το πολιτικό μέλλον του είναι αβέβαιο με όσα κάνει για να διαλύσει τη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς, σκέφτεται να καταπιαστεί με το πατρικό επάγγελμα και στρώνει έτσι το «έδαφος» για να είναι όλα ρόδινα (για αυτόν ως σχολάρχη, βεβαίως-βεβαίως…).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...