15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Οικογένεια Φύσσα κατά νεολαίας ΠΑΣΟΚ για αφίσα με τον Παύλο

Ημερομηνία:

Έκπληξη, οργή και αγανάκτηση εξέφρασε η οικογένεια Φύσσα με αφορμή την αφίσα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται φωτογραφία του Παύλου Φύσσα. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο συνήγορος της οικογένειας Γ. Μαραγκός διάβασε ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, σημειώνεται πως «ο Φύσσας δεν τους ανήκει, δεν ήταν στον χώρο τους, πολύ περισσότερο που ήταν βαθιά αντιμνημονιακός».

Η οικογένεια Φύσσα τονίζει ακόμη ότι ο γιος τους είχε τη δική του ιδεολογία, διαπνεόταν από αριστερές ιδέες, αλλά δεν ήταν ενταγμένος σε κομματικούς σχηματισμούς και γίνεται λόγος για προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ «να καπηλευθεί και να ιδιοποιηθεί τη θυσία του Παύλου Φύσσα χωρίς να του ανήκει».

Κριτική για την αφίσα έχει ασκηθεί και στα social media. Σε αυτήν απεικονίζονται ο Γρηγόρης Λαμπράκης, ο Σωτήρης Πέτρουλας, ο Νίκος Τεμπονέρας και ο Παύλος Φύσσας, ενώ κυριαρχεί μία εικόνα με το σύνθημα «Σήμερα πεθαίνει ο φασισμός».

Η απάντηση από τη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ

«Η Νέα Γενιά αυθόρμητα δημιουργεί σύμβολα, τα οποία την οδηγούν. Σύμβολα που οι αξίες, οι αρχές, ο τρόπος της ζωής τους και εν τέλει ο τρόπος που φεύγουν απ’ αυτήν εμπνέει και οδηγεί» απαντά η Νεολαία ΠΑΣΟΚ και εξηγεί ότι εξέδωσε «μια ηλεκτρονική αφίσα με ανθρώπους – σύμβολα που συνέδεσαν τη ζωή τους με τη Δημοκρατία, την Ειρήνη, την Ελευθερία».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η παρουσία του Παύλου στην αφίσα έγινε «για να τιμήσουμε και όχι να οικειοποιηθούμε, για να θυμόμαστε και όχι να ξεχάσουμε, για να δείξουμε σε όλους ότι ο Φύσσας έφυγε από χέρι φασίστα, όπως ο Λαμπράκης, ο Πέτρουλας και ο Τεμπονέρας».

«Σε όσους, κακόπιστα, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα γύρω από την αφίσα, επισημαίνουμε ότι το μήνυμα είναι ισχυρό και σαφές: Ο Λαμπράκης, ο Πέτρουλας, ο Τεμπονέρας και ο Φύσσας είναι σύμβολα μόνιμου αγώνα για την  Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Εθνική Υπερηφάνεια. Και αυτά τα σύμβολα ανήκουν σε όλο το λαό» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ