27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Οικοδόμοι Ηρακλείου: Δεν θα δεχτούμε άλλη ασυδοσία

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση από το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου :

Το Συνδικάτο Οικοδόμων μαζί με την Επιθεώρηση Εργασίας, βρέθηκαν σήμερα στο εργοτάξιο της εταιρίας Μινωική Τεχνική επί της οδού Αρχ. Μακαρίου και διαμήνυσε στον εκπρόσωπο της εταιρίας   ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί να παίζεται η ζωή των συναδέλφων οικοδόμων κορώνα – γράμματα.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που συνεχίζει να κάνει πλάτες στους μεγαλοεργολάβους, αφήνοντας ουσιαστικά στο απυρόβλητο τους εργοδότες στο να κάνουν τους χώρους δουλειάς κρεματόρια και οι ελεγκτικές υπηρεσίες να είναι χωρίς προσωπικό, χωρίς βενζίνη για τα αυτοκίνητα προκειμένου να κάνουν ελέγχους, αλλά και το νομικό πλαίσιο είναι τόσο ελλιπές ώστε να μην το υπολογίζουν καθόλου οι εργοδότες.

Ακόμη και στο κέντρο της πόλης μας οι συνάδελφοι, υπό το  φόβο της απόλυσης, με εξευτελιστικά μεροκάματα, δουλεύουν 12-13 ώρες ημερησίως, με καταπόνηση και ότι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή των συναδέλφων  μας.

Το ταξικό οικοδομικό κίνημα δε θα δείξει ανοχή σε οποιαδήποτε φαινόμενα αυταρχισμού, ασυδοσίας, εργοδοτικής τρομοκρατίας ή εγκληματικής αμέλειας των συνθηκών εργασίας στα εργοτάξια και στους χώρους εργασίας των συναδέλφων μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόροι, φόροι, φόροι παντού! Και κουράγιο παλληκάρια… Σύνταξη στα 72

Μας τους ανακοινώνουν τόσο απλά στα δελτία ειδήσεων. Τόσο...

ΔΕΥΑΧ: Διακοπή νερού στο κέντρο της πόλης των Χανίων

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ενημερώνει ότι την...

Κρήτη: Μοναξιά, άγχος και θλίψη βιώνουν οι Κρητικοί – Μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενδοχώρα

Οι αγχώδεις διαταραχές έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας πάρα...