13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων: Μετά τη βαριά καταδίκη της Monsanto, να απαγορευτεί τώρα η γλυφοσάτη

Ημερομηνία:

Την απαγόρευση της γλυφοσάτη ζητά με ανακοίνωσή της η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων μετά και την απόφαση που καταδικάζει τη Monsanto.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Να απαγορευτεί άμεσα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη η γλυφοσάτη, μετά την ιστορική απόφαση με βαριά καταδίκη του αγροχημικού κολοσσού Monsanto στις ΗΠΑ, γιατί δεν είχε ενημερώσει για την επικινδυνότητα του Roundup, του επικίνδυνου ζιζανιοκτόνου που περιέχει γλυφοσάτη. Την απαγόρευση της γλυφοσάτης στην Ευρώπη ζητάνε με την υπογραφή τους πάνω από 1,3 εκατομμύρια πολίτες!

Παράλληλα, τόσο στα Χανιά και την Κρήτη, όσο και αλλού, Περιφέρεια και Δήμοι πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν εκστρατεία ενημέρωσης των αγροτώνγια τους κινδύνους από τη χρήση αγροχημικών και για τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν σε αυτά, καθώς και για την ανάγκη στροφής στη βιολογική γεωργία που δεν απειλεί την υγεία τη δική τους και των καταναλωτών. Η εκστρατεία ενημέρωσης πρέπει να ξεκινήσει άμεσα με τη συνεργασία Δήμων, Περιφέρειας, Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Οι ένορκοι δικαστηρίου του Σαν Φρανσίσκο καταδίκασαν τη Monsanto να πληρώσει περίπου 290 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στον Αμερικανό Ντουέιν Τζόνσον. Αυτός ο 46χρονος κηπουρός σε σχολεία θεωρούσε ότι τα προϊόντα της Monsanto, κυρίως το Roundup, με το οποίο ψέκαζε επί χρόνια, είχαν προκαλέσει τον καρκίνο του και ότι η πολυεθνική σκόπιμα απέκρυπτε την επικινδυνότητά τους.

Την έγκρισή του στο αμφιλεγόμενο ζιζανιοκτόνο της Monsanto, που έχει εξαγοραστεί από τη γερμανική πολυεθνική Bayer, με την επικίνδυνη χημική ουσία γλυφοσάτη έδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανοίγοντας τον δρόμο για τη χρήση του στην Ελλάδα από τις 06/3/2018 έως και τις 15/12/2023.

Σημειώνουμε επίσης την πρόσφατη συγχώνευση Bayer – Monsanto η οποία δημιούργησε μια τεράστια εταιρεία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...