19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Οικολογική Πρωτουβουλία Χανίων: Να δημιουργηθεί Δημοτικό Εστιατόριο για όσους έχουν ανάγκη

Ημερομηνία:

Η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων υποστηρίζει την ιδέα της δημιουργία Δημοτικού Εστιατορίου για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο και με τόσους ανθρώπους και συμπολίτες μας να αντιμετωπίζουν φτώχεια κι ανεργία, η παροχή δωρεάν σίτισης για όσους έχουν ανάγκη, δεν πρέπει να μείνει μόνο στις φιλότιμες προσπάθειες εθελοντών όπως αυτών της «Κοινωνικής Κουζίνας», αλλά να γίνει υπόθεση των δημοτικών και δημόσιων υπηρεσιών. Τα μέσα που διαθέτουν δημόσιοι φορείς (χώροι, υπάλληλοι, οικονομικοί πόροι) αν αξιοποιηθούν μαζί με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και συνδυαστούν με τη συνδρομή εθελοντών, μπορούν να έχουν πολλαπλάσια αποτελέσματα.

Η διεκδίκηση ενός Δημοτικού Εστιατορίου αποτελεί ένα στόχο που μπορεί να ενώσει δημοτικές παρατάξεις, συλλογικότητες, φορείς, κινήματα και πολίτες των Χανίων, όπως φάνηκε στη σύσκεψη που συγκάλεσε η «Κοινωνική Κουζίνα» στις 10 Δεκεμβρίου. Ο αγώνας για την κοινωνική αλλαγή δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους για όσους έχουν περιέλθει σε πλήρη ένδεια εξαιτίας των αδιέξοδων επιλογών στην Ελλάδα και στη γειτονιά μας, οι οποίες δημιουργούν φτωχούς και άστεγους, την ίδια στιγμή που λίγοι συσσωρεύουν πλούτη και προνόμια. Στα πλαίσια αυτά, η οργανωμένη Πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να δημιουργήσει μόνιμες δομές προστασίας των αδυνάτων και άμβλυνσης των ανισοτήτων, προσφέροντας μεταξύ άλλων φαγητό σε όσους το στερούνται.

Ζητάμε:

1. Την άμεση δημιουργία και λειτουργία ενός εστιατορίου υπό την ευθύνη του Δήμου Χανίων μέσα στον αστικό ιστό, στο οποίο να σιτίζεται χωρίς προϋποθέσεις όποιος το έχει ανάγκη.

2. Τη στελέχωση του εστιατορίου με επαρκές προσωπικό (μάγειρα, τραπεζοκόμο, κοινωνικό λειτουργό κλπ) με σταθερές και αξιοπρεπείς σχέσεις εργασίας.

3. Την επεξεργασία μιας ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής εκ μέρους του Δήμου που να λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων και τη στέρηση βασικών κοινωνικών αγαθών όπως η στέγη, το ηλεκτρικό, η θέρμανση κλπ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ